Plus Suceava cere Colegiului Medicilor Dentişti să sprijine Spitalul Judeţean cu materiale medicale de protecţie şi dezinfecţie

 Preşedintele Plus Suceava, Radu Rey, a făcut, joi, un apel public Colegiului Medicilor Dentişti, să sprijine cu materiale de protecţie şi dezinfecţie Spitalul Judeţean Suceava.

„Suceava a devenit cel mai mare focar de coronavirus din România, iar situaţia este în continuă degradare, cu numeroase decese şi cazuri confirmate, dintre care un număr important de cadre medicale” se arată într-un comunicat al Plus Suceava.

Sursa citată arată că una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă medicii şi personalul medical atât la nivelul municipiul Suceava, cât şi la nivel de judeţ, este lipsa de materiale medicale de protecţie şi dezinfecţie, aceştia fiind trimişi în prima linie de luptă cu virusul fără a se putea proteja.

„Sunt semnale foarte clare din partea cadrelor medicale că decizia de transformare a Spitalului Judeţean de Urgenţă «Sfântul Ioan cel Nou» din Suceava în centru de tratare a pacienţilor cu Covid-19, decizie la care s-a opus inclusiv Colegiul Medicilor din Suceava, s-a luat înainte de a se asigura suficiente mijloace de protecţie a personalului medical” arată preşedintele Plus Suceava.

El adaugă că, prin măsurile luate la nivel naţional în urma Ordonanţei Militare nr. 2 din 21 martie 2020, toate cabinetele de medicină dentară au fost închise, cu excepţia celor desemnate pentru urgenţe, Plus Suceava face un apel public de solidaritate către Colegiul Medicilor Dentişti, să identifice toate resursele disponibile de materiale medicale de protecţie şi dezinfecţie care sunt vitale pentru protejarea personalului medical din cadrul Spitalului Judeţean Suceava care se află pe linia întâi în lupta cu noul coronavirus. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: