Colegiul Medicilor Suceava a transmis Prefecturii Suceava câteva soluţii pentru o gestionare corectă şi normală a situaţiei existente:

Când se iau decizii, ar trebui implicaţi şi factorii medicali locali!

 Colegiul Medicilor Suceava a înaintat, ieri, o adresă către Instituţia Prefectului Judeţului Suceava, în care sunt sugerate şi câteva soluţii pentru „o gestionare corectă şi normală a situaţiei existente”, solicitându-se, totodată, ca la luarea deciziilor să fie implicaţi factorii locali medicali, precum şi forul profesional al medicilor din judeţul Suceava.

„Colegiul Medicilor Suceava, ca reprezentant a peste 1000 de medici, îşi manifestă profunda îngrijorare cu privire la situaţia explozivă a infectărilor cu Covid-19 la nivelul Spitalului Judeţean Suceava. Situaţia creată a generat hotărâri pripite, referitoare la transformarea unităţii spitaliceşti în unitate de îngrijire Covid-19 pe Moldova, activitatea specifică medicală fiind redirecţionată către alte spitale.

Considerăm că această hotărâre nu va folosi la nimic, ba dimpotrivă, va agrava situaţia din sănătate, în general.

SJU Suceava este un spital de top, cu dotări de excepţie şi personal calificat pentru orice situaţie, fapt ce nu se întâlneşte în alte spitale din judeţ.

A distribui pacienţii deja existenţi, precum şi alţii în alte spitale, ar duce la o diseminare a infecţiei şi la nerezolvarea corectă a cazurilor din patologia generală, din cauza lipsei de aparatură şi personal suficient” se arată în adresa înaintată Instituţiei Prefectului.

În document, Colegiul Medicilor Suceava sugerează, ca soluţie, „redirecţionarea parţială a cazurilor către noul spital Fălticeni, care ar putea cu un minim efort să funcţioneze”.

„Vă rugăm ca în hotărârile pe care le veţi lua cu comisia venită de la Bucureşti să implicaţi factorii locali medicali, precum şi Colegiul Medicilor. Dorim cu toţii să avem soluţii viabile şi corecte în această situaţie excepţională” se menţionează în aceeaşi adresă.

Totodată, se face referire şi la închiderea cabinetelor medicilor de familie.

„Referitor la hotărârea luată cu privire la închiderea cabinetelor medicilor de familie, vă comunicăm că nu este posibil acest lucru, deoarece în domeniul nostru nu se pot acorda în toate cazurile consultaţii telefonice şi nici lua hotărâri în absenţa bolnavului în cabinet. Pe de altă parte, medicina de familie este singura rămasă să asigure continuitatea asistenţei medicale, cu riscuri asumate.

Solicităm ajutorul de a ne putea dota cu materiale de protecţie şi dezinfectante, urmând ca noi să luăm măsurile ce se impun la fiecare cabinet şi să ne organizăm activitatea cât mai protectiv. Avem toată deschiderea şi disponibilitatea de a vă ajuta într-o gestionare corectă şi normală a situaţiei existente” se mai precizează în adresa semnată de preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. George-Sorin Hâncu. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Ca reprezentant al medicilor din Suceava ar fi fost bine sa luati atitudine si cu privire la refuzul conducerii spitalului judetean de a face teste cadrelor medicale care au fpst expuse la contacte cu bolnavii! Si o atitudine cu privire la EFECTRUAREA DE TESTE LA CERERE CUM A FACUT O GHEORGHE FLUTUR! Stim caq testele se fac celor cu simptome si celor implicati in actul medical!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: