Gheorghe Flutur, mesaj direct la instalarea celor doi subprefecţi ai judeţului Suceava:

Marile provocări sunt legate de ordinea publică, consum de droguri, clanuri, bătăi şi trebuie implicare fermă

> Ţi-e frică să-ţi trimiţi copilul seara să ia pâine de la magazin că-l agresează clanurile din centrul unui oraş

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat, vineri, faptul că se întăreşte echipa de conducere a Prefecturii Suceava prin numirea a doi subprefecţi, dar a transmis un mesaj direct de implicare fermă a autorităţilor pentru instaurarea unui climat de ordine publică în condiţiile în care populaţia este neliniştită din cauza clanurilor, a bătăilor şi consumului de droguri.

„Mă bucur că se întăreşte echipa Prefecturii Suceava. Dacă mă uit în presă, Prefectura devine o pepinieră care vrea să trimită către Primărie candidat de primar, iar Primăria ne dă subprefecţii. Lucru interesant şi bun. Să vedem dacă mai urmează şi alţii”, a declarat Flutur.

Vorbind ca şef al administraţiei judeţene, el a spus că CJ Suceava şi Prefectura Suceava trebuie să facă front comun pentru dezvoltarea judeţului Suceava.

El a arătat că este competiţie şi cu celelalte judeţe şi că e o bătălie pentru atragerea de fonduri pentru proiecte.

Flutur a adăugat că a văzut în spaţiul public că se pune întrebarea de ce trebuie doi subprefecţi şi nu unul şi crede că răspunsul va veni în curând privind eficientizarea activităţii.

El a arătat că Prefectura Suceava va trebui să organizeze în acest an alegeri locale şi parlamentare şi speră să o facă fără probleme.

Totodată, el a transmis că administraţia judeţeană trebuie să se deschidă mai mult către populaţie, către cetăţeni.

„Foarte multă lume vine în audienţă şi nu vine o sută de kilometri că nu are ce face acasă, ci vine că sunt probleme de rezolvat”, a spus preşedintele Flutur.

El a arătat că o problemă este legată de întârzierea punerilor în posesie şi că s-a trecut dintr-o extremă în alta, pentru că a fost o perioadă când se făceau retrocedări, iar după ce au apărut abuzuri şi probleme, se pare că s-au oprit cu totul aceste retrocedări, afectând dreptul de proprietate.

„Marile provocări pentru judeţul Suceava sunt legate de ordinea publică. Aici vorbim de consumul de droguri, vorbim de clanuri şi de accidente şi bătăi, scandaluri publice care trebuie descurajate împreună cu organele de ordine. Părerea mea este că trebuie să fiţi foarte fermi şi să cereţi ministerelor şi Guvernului fonduri, scheme (de personal n.r.), dotări corespunzătoare pentru a răspunde aşteptărilor populaţiei”, a spus Flutur.

El a apreciat că este „o nelinişte” astăzi în populaţia din România şi din judeţul Suceava şi nu crede că autorităţile pot să rămână indiferente.

„Ţi-e frică să trimiţi un copil seara după pâine să nu-l agreseze clanurile din centrul unui oraş”, a spus Flutur, care a cerut o implicare mult mai fermă pentru că sunt mult prea multe astfel de exemple.

Totodată, el consideră că e nevoie şi de o acţiune comună a instituţiilor sucevene pentru diminuarea numărului de accidente rutiere din judeţ.

Cei doi noi subprefecţi, Laura Morar şi Daniel Prorociuc, au fost instalaţi, vineri, în prezenţa secretarului de stat din MAI Gheorghe Sorescu.

La ceremonie au participat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, viceprimarii Lucian Harşovschi şi Marian Andronache, deputatul minorităţii italiene Andi Grosaru şi reprezentanţi ai instituţiilor descentralizate din judeţ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: