Atletism

Talida Sfârghiu, Erzilia Ţâmpău şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Suceava, printre remarcaţii anului 2019

Federaţia Română de Atletism şi-a desemnat laureaţii anului 2019 într-un cadru festiv, cu prilejului unei ceremonii găzduite la finele săptămânii trecute de hotelul Ramada Parc din Bucureşti. În prezenţa a numeroase oficialităţi din lumea sportului şi administraţiei, a numeroşi campioni europeni, mondiali şi olimpici, forul atletic naţional i-a recompensat pe cei mai buni atleţi, antrenori, manageri de club, conducători de asociaţii judeţene şi recordmeni care au performat pe durata anului trecut. Printre remarcaţii din 2019 s-a numărat şi tânăra sportivă Talida Sfârghiu, legitimată la CSM Suceava şi CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, care a fost desemnată cea mai bună atletă junioară a anului.

Sportiva pregătită de Erzilia Ţîmpău a cucerit titlul de campioană naţională de sală în proba de 1.500 de metri şi cel de vicecampioană în proba de 800 m la categoria juniori II, pentru ca apoi, la categoria juniori I, să câştige cursa de 1.500 de metri la Campionatele Naţionale de sală.

De asemenea, promiţătoarea atletă câmpulungeană a devenit vicecampioană balcanică indoor în Turcia, pentru ca la Cupa României, acolo unde a alergat alături de senioare, să se claseze pe locul III. Însă timpul ei a fost unul foarte bun pentru categoria ei de vârstă, ea realizând baremul pentru Campionatele Europene.

La Balcaniada în aer liber care a avut loc la Cluj-Napoca, Talida Sfârghiu a ocupat locul secund în proba de 1.500 de metri. Mai mult, a câştigat titlul naţional la juniori II, iar la Naţionalele de Tineret s-a situat pe locul III, aceeaşi poziţie ocupând-o şi la Campionatele Internaţionale ale României, de la Cluj.

De departe cea mai bună realizare a sportivei Talida Sfârghiu de la CSM Suceava – CSM Rarăul Câmpulung a fost titlul de vicecampioană obţinut la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku (Azerbaidjan) în proba de 1.500 de metri.

În urma acestor rezultate, Talida este considerată pe bună dreptate, una dintre marile speranţe ale atletismului românesc.

Premiul pentru cel mai bun antrenor al unei sportive junioare i-a revenit Erziliei Ţîmpău, care a primit o distincţie şi pentru rolul activ jucat în organizarea Campionatului Balcanic de Alergare Montană de la Câmpulung Moldovenesc. Ca urmare a implicării în susţinerea acelui eveniment sportiv, administraţia locală din Câmpulung Moldovenesc a fost la rândul ei premiată în Gala Atletismului Românesc, distincţii asemănătoare mai fiind oferite oraşelor Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Piteşti, Bucureşti şi Roman, care au sprijinit şi acestea activitatea Federaţiei Române de Atletism.

Aruncătorul de disc Alin Firfirică, care a fost legitimat până la începutul anului trecut la Clubul Sportiv Universitar din Suceava, a fost desemnat pentru al doilea an consecutiv cel mai bun atlet senior din România.

Pentru prima dată, Asociaţia Judeţeană de Atletism Suceava, condusă de conf. univ. dr. Elena Vizitiu, urcă pe podiumul de premiere

Asociaţia Judeţeană de Atletism Suceava s-a dovedit a fi extrem de activă în anul 2019, aspect care a fost remarcat şi recompensat cu locul III în clasamentul din România, după judeţele Argeş şi Cluj.

„Sunt onorată că am păşit pe scenă alături de cele mai mari personalităţi ale atletismului românesc şi sunt mândră că am reuşit, după 4 ani de muncă, să aduc Asociaţia Judeţeană de Atletism pe un onorant loc 3 în clasamentul asociaţiilor judeţene. Acest premiu se datorează echipei mele: Ţîmpău Erzilia, Tătărău Iustin, Mihalescu Radu, Roşcăneanu Bogdan, Prăsneac Cristian şi Casandra Silviu, ultimul fiind cel mai activ membru şi un bun organizator de competiţii. Acest premiu mă responsabilizează să continui munca la această asociaţie şi să o menţin cât mai sus în top.

Doresc să mulţumesc pentru sprijinul acordat în organizarea tuturor competiţiilor atletice dlui primar Ion Lungu şi domnului viceprimar Lucian Haşorvschi de la Primăria Municipiului Suceava, dlui Petru Enache de la Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, dlui rector Valentin Popa de la Universitatea «Ştefan cel Mare» din Suceava, dlui director Vasile Băiţan şi dlui director adjunct Gherasim Valerică de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, dlui preşedinte Florin Florea şi dnei director de marketing Laura Pazari la Federaţia Română de Atletism.

Dintre cele mai importante realizări ale asociaţiei în 2019 ar fi organizarea unui număr mare de competiţii judeţene, interjudeţene, naţionale şi internaţionale. Vom continua organizarea unor activităţi sportive de tradiţie: Crosul Sucevei, Grand Prix Cristina Casandra şi Cupa Sucevei” a declarat preşedinta AJA, conf. univ. dr. Elena Vizitiu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: