Ştefan Mandachi a inaugurat cea mai mare bornă kilometrică a celei mai mici „autostrăzi” din lume

> Am vrut să fim mai vizibili. M-am săturat de hore, m-am săturat de discursuri, m-am săturat de prezentări, m-am săturat de termene mincinoase, a declarat omul de afaceri sucevean

Peste 1000 de persoane au venit, vineri, 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor, la ora 15, la „metrul de autostradă” din localitatea Cumpărătura, chemate de iniţiatorul mişcării „România vrea autostrăzi”, Ştefan Mandachi.

El s-a arătat impresionat de numărul foarte mare de persoane care au răspuns apelului său printr-un mesaj pe pagina de socializare, arătând că se aştepta să fie prezente 20-30 de persoane. Dar a constatat că au venit persoane care doresc autostrăzi din întreg judeţul Suceava, dar şi din judeţe vecine şi chiar mai îndepărtate.

Mandachi a inaugurat cu acest prilej o bornă kilometrică uriaşă, construită la singurul metru de autostradă din Moldova, cu înălţimea de 4,20 metri, aceasta fiind şi căsuţă poştală pentru scrisorile adresate autorităţilor, la care nu se primesc răspunsuri, scrisorile urmând fi postate pe Facebook.

„Eu, personal, m-am săturat de hore, m-am săturat de discursuri, m-am săturat de prezentări, m-am săturat de termene mincinoase” a declarat Mandachi, arătând că a redactat o scrisoare către Guvernul României în care a explicat că nu poate elabora planul său de afaceri în calitate de antreprenor după care trebuie să-şi ghideze investiţiile.

El a spus că de la Suceava la Bucureşti, pe autostradă, se fac între 3 şi 4 ore, dar, în condiţiile actuale, distanţa se parcurge în 7-8 ore.

„Diferenţa de 5 ore unde o contabilizăm?” a întrebat Mandachi, care consideră că această pierdere de timp trebuie să fie inclusă pe acel plan de afaceri la capitolul pierderi.

Antreprenorul a menţionat că nu a primit niciun răspuns la solicitarea sa şi că, astfel, s-a gândit că trebuie să fie mai vizibil şi să transmită mesajul, astfel încât să obţină o reacţie.

„Nu am primit răspuns şi m-am gândit că cei de la Bucureşti nu ne văd şi, ca să ne facem mai vizibili, am făcut o bornă a autostrăzii care are 4,2 metri, în speranţa că cei de la Bucureşti ne vor vedea mai uşor. Pe lângă faptul că această bornă este un simbol al neputinţei întregii clase politice, ea are un dublu rol: ea va fi cutie poştală pentru toţi cei care se adresează liderilor, conducătorilor sau Guvernului şi care nu primesc răspuns. Eu sunt unul dintre cei păţiţi” a spus Mandachi.

El a mai arătat că dacă Liviu Dragnea l-a făcut „circar”, actualii guvernanţi nici măcar nu răspund cererilor sale.

Ştefan Mandachi a spus că promisiunea premierului privind începerea studiilor de fezabilitate la Autostrada Moldovei nu-l mulţumeşte, pentru că el vrea să vadă şantiere în lucru, şi nu studii, arătând că în alte ţări se poate, dacă se vrea.

De menţionat este că pe „borna kilometrică” a fost înscris un text, atât în engleză cât şi română, în care sunt prezentate principalele cauze care au condus ca România să fie pe primul loc la decese în accidente rutiere în Europa.

Astfel, sunt vizate toate guvernele care au condus ţara, pentru lipsa de investiţii în infrastructura de transport, dar şi „nesimţirea, aroganţa, inconştienţa, vitezomania şi telefoanele mobile”. Mai mult, lipsa unui sistem educaţional performant a cauzat lipsa de autostrăzi, se arată în mesaj.

Participanţii la acţiune au desfăşurat un banner uriaş cu textul „Vrem autostrada Moldovei, nu autostrada scuzelor” şi un altul cu „Scuze…Scuze…” (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Acest Mandachi nu mai stie ce sa faca cu banii si vrea sa intre in politica! A gasit o modalitate inedita. Da, e bine si cu autostrazi! Oare cum au cumparat atata teren de la fosta Statiune de cercetari agricola? de fapt nu mai avemnevoie de agricultura caci aducem produse agricole din strainatate.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: