Peste 500 de cazuri de îmbolnăvire depistate la triajul epidemiologic şcolar

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Liliana Grădinariu, a declarat, joi, că în cadrul triajului epidemiologic efectuat în unităţile de învăţământ din judeţ, la începutul semestrului al II-lea au fost examinaţi 63 832 de preşcolari şi elevi, dintre care 51.660 în mediul urban şi 12.172 în mediul rural, fiind depistate 541 cazuri de îmbolnăvire, cele mai multe, 390, la copiii din mediul urban.

Grădinariu a spus că în timpul triajului epidemiologic au fost depistate 289 de cazuri de angină, dintre care 209 în mediul urban şi 80 în mediul rural, 142 de cazuri de pediculoză, din care 91 în mediul urban şi 51 în mediul rural şi 65 de cazuri de micoze, dintre care 62 de cazuri în mediul urban şi trei cazuri în mediul rural.

Ea a precizat că au mai fost raportate alte 37 de cazuri de boli infecţioase, din care 22 în mediul urban şi 15 cazuri în mediul rural.

De menţionat este că triajul epidemiologic realizat după vacanţa de iarnă a preşcolarilor şi elevilor a fost efectuat de personalul medical al cabinetelor medicale şcolare şi de medicii de familie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: