Doi pompieri militari suceveni, diplome de excelenţă pentru spirit de sacrificiu

plt. adj. sef Cristi Birsanu si plt. maj. Adrian Stoica.jpg

> Cu toate că se aflau în timpul liber, cei doi subofiţeri „nu au rămas indiferenţi la suferinţa semenilor şi s-au implicat, salvând, fiecare, câte o viaţă”

Cu diplome de excelenţă şi plachete ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, „pentru merite deosebite şi pentru spiritul de sacrificiu dovedit în nobila misiune de apărare a vieţii semenilor”, au fost răsplătiţi doi pompieri militari suceveni. Premierea a avut loc cu prilejul evaluării anuale a unităţii, activitate desfăşurată în Sala „Ştefan cel Mare” a Palatului Administrativ din Suceava. Distincţiile au fost înmânate de col. Costică Ghiaţă inspectorul-şef al pompierilor militari suceveni.

„Vorbim despre doi colegi care au dovedit, încă o dată, că noi, salvatorii, suntem activi 24 din 24 de ore. Doi colegi care, deşi se aflau în timpul liber, nu au rămas indiferenţi la suferinţa semenilor şi s-au implicat, salvând, fiecare, câte o viaţă. Îi felicităm şi ne mândrim cu ei, pentru că cei doi pompieri militari reprezintă adevărate modele de urmat pentru toţi cei care şi-au ales vocaţia de salvator” a spus col. Costică Ghiaţă.

Primul onorat în cadru festiv este plt. maj. Adrian Stoica subofiţer operativ principal în cadrul Detaşamentul de Pompieri Fălticeni. Conform ISU, pe 22 august, puţin după miezul nopţii, subofiţerul se întorcea spre casă de la Aeroportul Iaşi, iar în apropiere de localitatea Ruginoasa a observat urmele unui accident rutier, mai precis o maşină răsturnată pe câmp. Paramedic cu state vechi, subofiţerul a oprit şi s-a îndreptat spre locul accidentului, unde a găsit o fată încarcerată, într-o poziţie ce nu-i permitea să respire corect, situaţia punându-i viaţa în real pericol. Subofiţerul s-a strecurat prin luneta maşinii, printre împletitura de tablă, până la tânăra adolescentă, a poziţionat-o corect şi i-a susţinut capul până la sosirea pompierilor militari din Paşcani. „În tot acest timp, care a părut o veşnicie, plutonierul major Adrian Stoica i-a fost alături fetei, ca un înger păzitor, iar datorită lui, fata de 16 ani este în viaţă” se arată întru-un comunicat de presă al ISU.

Al doilea pompier răsplătit este plt. adj. şef Cristi Bîrsanu, subofiţer operativ principal în cadrul aceleiaşi subunităţi, din Fălticeni. Pe 3 decembrie, subofiţerul se afla în timpul său liber, după o tură obositoare de serviciu, când a aflat că, în localitatea sa, o fată căzuse într-o fântână. Cunoscând foarte bine familia victimei, a ajuns imediat la faţa locului, unde vecinii pregătiseră deja o frânghie pentru coborâre. Plutonierul major Cristi Bîrsanu a analizat rapid situaţia, s-a asigurat şi a coborât în fântâna adâncă de 31 de metri. Acolo a stabilizat victima şi a comunicat permanent cu biata fată de doar 23 de ani, care era traumatizată fizic, hipotermică şi în pragul unui atac de panică. Cei doi au fost extraşi de către echipajele de la Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, ajunse ulterior la faţa locului. „Din fericire, tânăra a scăpat doar cu leziuni uşoare, iar datorită colegului nostru, aceasta a petrecut sărbătorile de iarnă în familie” se reliefează în comunicatul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: