Consiliul Judeţean Suceava aprobă înfiinţarea „Parcuri Industriale Bucovina” SA, care urmează să obţină titlul de parc industrial

 Potrivit iniţiatorului proiectului de hotărâre, vicepreşedintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc, prin Legea nr. 186/2013 privind constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale comunităţile locale pot să genereze infrastructuri de afaceri durabile care să atragă investiţii profitabile, generatoare de locuri de muncă stabile.

El aminteşte că prin Hotărârea Consiliului Judeţean Suceava nr. 134/2019 a fost aprobată participarea Judeţului Suceava, în calitate de acţionar fondator, la constituirea societăţii „Parcuri lndustriale Bucovina” SA, care va administra parcul industrial care se va constitui pe amplasamentul din vecinătatea imobilului „Centrul Economic Bucovina”.

Centrul va avea o suprafaţă compactă de 140.450 mp, compusă din două terenuri proprietate publică a judeţului Suceava şi un teren – cale de acces – transmis în folosinţă judeţului Suceava de oraşul Salcea. Parcul va include şi construcţiile Centrului Economic Bucovina, iar mai mult de jumătate din suprafaţa totală va fi destinată investiţiilor noi, ale rezidenţilor parcului sau finanţate din fonduri publice.

Parcul industrial va fi administrat de societatea „Parcuri lndustriale Bucovina” SA, la care judeţul Suceava este acţionar majoritar.

Potrivit legislaţiei, administratorul parcului este persoana juridica înfiinţată de fondatori cu scopul de a constitui un parc industrial, de a dobândi şi deţine titlul de parc industrial, eliberat de organul de specialitate al administraţiei publice centrale.

Directorul general al noii societăţi este dr. Gheorghe Gutt, profesor în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: