Transporturi ilegale de material lemnos dibuite de oamenii legii în traficul rutier

Ziua de marţi a venit pentru poliţiştii suceveni cu descoperirea a nu mai puţin de trei transporturi de material lemnos dibuite de oamenii legii în timpul controalelor efectuate în traficul rutier din judeţ. În jurul orei 9.30, un echipaj din cadrul Poliţiei Oraşului Solca a oprit pentru control, pe strada Tomşa Vodă din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Păltinoasa. Omul transporta de zor material lemnos, dar, în urma verificărilor, a reieşit că bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a mărfii, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici. În urma inventarierii, aceştia au stabilit că şoferul transporta ilegal cantitatea de 4,79 mc lemn de foc de esenţă răşinoase. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar lemnul cărat a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Solca.

La ora 13, o patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a identificat pe drumul forestier Râşcuţa, din comuna Râşca, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Bogdăneşti, care transporta material lemnos. Întrucât existau suspiciuni cu privire la repetabilitatea transportului de material lemnos prin folosirea aceluiaşi aviz de însoţire prezentat pentru control de conducătorul auto, poliţiştii au efectuat verificări, stabilind că, în ziua respectivă, după ora 9, ansamblul rutier a efectuat un prim transport de material lemnos, iar în jurul orei 13 a fost identificat de oamenii legii efectuând al doilea transport. Era vorba, potrivit specialiştilor Ocolului Silvic Râşca, de un transport de aproape 50 mc buştean pentru gater din specia brad. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar întregul material lemnos în valoare de 14.577 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Râşca.

Tot marţi, dar în jurul orei 16.50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control, pe strada Mihai Eminescu din localitate, autoutilitara condusă de un localnic în vârstă de 19 ani, care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate a reieşit că acesta nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit că transporta ilegal cantitatea de 2,02 mc lemn de foc de esenţă răşinoase.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor legale iar materialul lemnos transportat a fost confiscat şi predat în custodie personalului silvic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: