Protopopiatul Rădăuţi

Liturghie arhierească la parohia Marginea I

Vineri, 8 noiembrie 2019, de sărbătoarea „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil”, credincioşii din Parohia Marginea I s-au bucurat de prezenţa în mijlocul lor a ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a ÎPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi a PS Părinte Galaction, Episcop al Alexandriei şi Teleormanului.

Ierarhii a fost întâmpinaţi de închinători din comună şi împrejurimi, oficialităţi locale, stareţi şi stareţe din eparhie.

Serviciul divin s-a oficiat în biserica mare, aproape neîncăpătoare faţă de numărul foarte mare de credincioşi participanţi.

Aceştia au venit să trăiască sufleteşte Sf. Liturghie arhierească şi să se închine la moaştele Sf. Mironosiţe întocmai cu apostolii, Maria Magdalena.

Această racliţă cu părticele sfinte a fost adusă de o delegaţie de părinţi călugări de la Mănăstirea Pantocrator din Eparhia Alexandriei şi Teleormanului.

ÎPS Parinte Teodosie a adus pentru închinare o părticică din moaştele Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina.

Soborul de preoţi şi diaconi a primit răspunsurile liturgice date de corul Armonia.

La finalul Sf. Liturghii, credincioşii au ascultat cuvântul de folos şi s-au miruit, primind şi sf. anafură.

Panahida slujită în memoria ctitorilor şi credincioşilor trecuţi la Domnul, precum şi cele 2.000 de pachete cu hrană, pregătite de Comitetul parohial, au încununat bucuria sărbătorii de hram.

În comuna Marginea există trei biserici ortodoxe şi un schit de maici, aflat sub oblăduirea Mănăstirii Sihăstria Putnei.

Fiind cea mai veche construcţie de acest fel din comunitate, Biserica „Sf. Arhangheli” este socotită a fi biserica-mamă; are un singur hram.

Situată chiar în mijlocul satului, ea domină aşezarea încă din 1859. Prezenţa acestui locaş de cult, ridicat din piatră, pe temelie de piatră, îşi datorează existenţa parohienilor de atunci, care au pus mână de la mână ca să-şi ridice propriul locaş de închinare.

În interior, se derulează lucrările de pictură; este împodobită cu strane de stejar şi un iconostas deosebit ca lucrare în lemn şi pictură. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: