ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a poposit în mijlocul obştii de măicuţe din Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” din Marginea

Duminică, 10 noiembrie 2019, ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a poposit în mijlocul obştii de măicuţe din Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului”, comuna Marginea, jud. Suceava.

Ierarhul a fost întâmpinat în faţa mănăstirii cu pâine şi sare de către clerici şi credincioşi.

Soborul de preoţi şi diaconi – avându-l ca protos pe ÎPS Părinte Pimen – a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica mare.

În pofida vremii severe, închinătorii au umplut biserica până la refuz.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul de măicuţe al mănăstirii.

Ziua de bucurie a fost încheiată cu o agapă creştină, oferită de obştea monahală pentru toţi închinătorii.

Comunitatea din satul Marginea numără trei biserici ortodoxe şi o mănăstire de maici.

 Locul de amplasament pentru locaşul monahal a fost sfinţit în 1993, iar ulterior, între 1994-1996, s-a ridicat şi biserica mare, având hramul „Naşterea Maicii Domnului”.

Deoarece obştea de 18 maici avea nevoie şi de un Paraclis de iarnă, s-au demarat lucrări în acest sens în aprilie 2014, definitivate prin sfinţirea din 16 noiembrie 2014.

Alături de corpul de chilii, magazinul de obiecte bisericeşti şi lumânărar, noul Paraclis de iarnă, închinat Sf. Ecaterina, împlineşte armonios ansamblul mănăstirii de maici de la Marginea. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: