Proiectul: „Parteneriat pentru o carieră de succes”

 > Activitatea 2: Autocunoaştere şi dezvoltare personală

 Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, în parteneriat cu Ambro SA, SC Sidem SRL, SC Trutzi SRL, SC Linda Ecotil SRL, SC Betty Ice SRL şi Asociaţia Şcolară Suceveană pentru Educaţie şi Dezvoltare (ASSED) – Suceava, implementează în anul şcolar 2019-2020 proiectul cu titlul „Parteneriat pentru o carieră de succes”.

Grupul ţintă al proiectului este format din 49 elevi din clasele a IX-a D şi a IX-a E, învăţământ profesional dual.

Prin intermediul activităţilor propuse se urmăreşte o altă viziune de transmitere a informaţiilor şi cunoştinţelor, de formare a capacităţilor şi deprinderilor, de dezvoltare a personalităţii tinerilor, de motivare şi fidelizare. Înţelegerea educaţiei ca parte integrantă a dezvoltării presupune transmiterea experienţelor personale şi colective în astfel de împrejurări.

Scopul proiectului este de a dezvolta personalitatea şi formarea profesională a tinerilor într-o manieră inovativă, în vederea integrării acestora într-o societate modernă, aflată în continuă schimbare.

Activitatea 2 din cadrul proiectului, „Autocunoaştere şi dezvoltare personală”, a debutat în data de 31 octombrie 2019 şi constă în realizarea unei excursii, pe durata a două zile, la următoarele obiective turistice: Casa memorială „Ciprian Porumbescu”, Salina Cacica şi Mănăstirea Voroneţ. Elevii vor fi cazaţi la Toaca Bellevue, unde împreună cu profesorii diriginţi, maiştrii instructori, turorii de practică şi specialişti în consiliere şi dezvoltare personală vor desfăşura activităţi.

Activităţile care se vor desfăşura au drept ţintă acumularea de noi cunoştinţe într-un cadru informal, crearea unei viziuni de ansamblu asupra problematicii specifice parteneriatului de formare prin forma de învăţământ dual, orientarea în carieră, dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă, dar şi creşterea motivaţiei elevilor prin îmbinarea cunoştinţelor teoretice cu cele practice.

Valoarea adăugată a proiectului va putea fi uşor cuantificată la finalul anului şcolar, prin dezvoltarea competenţelor practice ale elevilor participanţi la stagiile de pregătire practică, îmbunătăţirea accesului elevilor pe piaţa muncii şi creşterea ratei de ocupare a forţei de muncă tinere. (Prof. LUMINIŢA VATAMANIUC)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: