La CN „Nicu Gane” Fălticeni, într-un proiect Erasmus+

Oaspeţi din Italia, Spania şi Turcia

În cadrul întâlnirii de proiect Erasmus+ „Building Equality over Diversity”, desfăşurată în perioada 13 – 19 octombrie a.c., la Fălticeni, parteneri din Italia, Spania şi Turcia au participat la un schimb de experienţă de tip şcolar şi extraşcolar, găzduit de Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni.

Timp de o săptămână, elevii din cele trei şcoli partenere au vizitat laboratoarele şcolii (fonic, de fizică, de chimie, de istorie), săli de clasă, Capela Ortodoxă „Sf. Nicolae” şi au desfăşurat activităţi de team-building (Game without Rules) de prezentare (Euroscola, Gender Gap).

Prof. Primăvara Benţa ne-a informat că tinerii au aflat şi au văzut care sunt tradiţiile româneşti, au vizitat muzee, au luat contact cu satul românesc (Dolheşti şi Putna), au participat la excursiile organizate la Lacul Roşu, Lacul Bicaz şi Salina Cacica.

„Cele mai plăcute impresii au fost create de locurile unice care au fost vizitat, fiecare cu specificul său: Salina Cacica, cu pereţii de sare din adâncul pământului, icoanele vechi pictate parcă în relief de la Muzeul Mănăstirii Putna, hainele tradiţionale făcute la atelierul de tăbăcărie din Dolheşti, vasele de lut pictate în culori vii şi cele din ceramică neagră, plimbările liniştite cu barca pe Lacul Roşu sau cu vaporaşul de la Bicaz.

Încântaţi de culorile toamnei însorite, membrii echipei de proiect Erasmus+ BEOD au trăit bucuria unor zile de poveste alături de profesori şi elevi ai Colegiului Naţional «Nicu Gane», coordonaţi de inspector prof. dr. Luminiţa Corbu, manager de proiect” a precizat prof. Primăvara Benţa.

Proiectul „Building Equality over Diversity”, este coordonat de Istituto Tecnico Industriale „E. Majorana”, Grugliasco, din Italia, şi are parteneri implicaţi IES El Tablero, Cordoba, Spania, IES Los Viveros, Sevilla, Spania, Selcuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Selçuklu, Turcia. Proiectul vizează favorizarea integrării şi incluziunii sociale, promovarea unei cetăţenii europene active şi experimentarea unor noi metode de învăţare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: