Poliţiştii suceveni au emis un ordin provizoriu de protecţie împotriva unui bărbat violent, iar altul a fost reţinut pentru încălcarea unui astfel de ordin

În cursul zilei de joi, poliţiştii suceveni au înregistrat două cazuri de violenţă domestică, manifestată de bărbaţi agresivi împotriva membrilor familiilor lor.

Astfel, în jurul orei 23:40, o tânără din com. Izvoarele Sucevei, sat Brodina, a sesizat poliţia despre faptul că un bărbat, concubinul mamei sale, o agresează pe aceasta pe fondul unui scandal la domiciliu.

Potrivit IPJ Suceava, bărbatul de 41 de ani din com. Pojorâta, s-a întors acasă sub influenţa băuturilor alcoolice, apoi a provocat scandal la domiciliul său, a ameninţat-o pe concubina sa cu acte de violenţă şi a lovit-o.

Femeia de 41 ani din Brodina a solicitat intervenţia la faţa locului a unui echipaj medical întrucât susţinea că nu se simte bine.

Acesteia i s-a adus la cunoştinţă să se prezinte la un cabinet medico-legal în vederea eliberării unui certificat medico-legal.

Totodată, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu împotriva agresorului, în care s-a stabilit ca acesta să părăsească domiciliul comun şi să nu se apropie la o distanţă mai mică de 100 de metri faţă de victimă şi faţă de domiciliul acesteia.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „violenţă în familie”, cercetările urmând a fi continuate de Postul de Poliţie Izvoarele Sucevei.

De asemenea, aproximativ în acelaşi timp, o femeie de 38 ani, domiciliată în comuna Frătăuţii Vechi, sat Măneuţi, a apelat la poliţie după ce fostul ei soţ, de 41 ani, a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecţie emis împotriva sa de către Judecătoria Rădăuţi la 16.10.2019.

Bărbatul a pătruns fără drept în curtea locuinţei comune de domiciliu, a luat legătura fără drept cu cele trei persoane care se aflau în curtea imobilului, provocând scandal şi proferând ameninţări.

Cu ocazia deplasării la faţa locului s-a constatat că cele sesizate se confirmă, bărbatul fiind identificat în curtea locuinţei, manifestând un comportament agresiv.

Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de acesta pentru comiterea infracţiunilor de „încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie” şi „ameninţare”, iar prin ordonanţa organului de cercetare penală s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Bărbatul a fost introdus în arestul IPJ Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: