Senatorul PSD Ioan Stan, în Parlament:

PSD a pierdut guvernarea pe nedrept

„Noi n-am vrut decât binele românilor şi asta am şi făcut”

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a susţinut o declaraţie politică în Senat în care a arătat că deşi a pierdut guvernarea, PSD trebuie să se limpezească şi că e de părere că PSD are puterea să revină, pentru că a respectat promisiunile făcute electoratului.

„Spun că am pierdut guvernarea, dar şi că este locul şi timpul să ne limpezim cu seninătate şi să ne adunăm apele într-un fluviu mai puternic, mai clar, mai decis în a-şi demonstra forţa, mai hotărât în a scoate la iveală şi a marginaliza gunoaiele care încearcă a-i întuneca lumina. Nu am cum să numesc altfel penibilele, dar neobositele încercări de a nega cu îndârjire tot ceea ce am realizat în guvernarea PSD timp de aproape 3 ani. Au fost practici de zi cu zi, ne sunt cunoscute şi le vom demonta de fiecare dată, căci adevărul trebuie să fie cunoscut de toată lumea, nu doar de cea românească” a declarat Ioan Stan.

Potrivit acestuia, „în nemărginirea sarcasmului care-l caracterizează”, preşedintele tuturor românilor, după ce a declarat triumfalist „am rezolvat”, aprecia şi că PSD a eşuat în guvernare, insinuând că din acest motiv „a chiulit” de la consultările de la Cotroceni.

„Sintagma «a chiulit» era poate potrivită la orele de fizică, la care era mai bine să fi rămas, şi nu ne obosim a-i mai vorbi despre demnitate. Deşi e clar că nu i-ar strica! Nu poate accepta cel mai mare partid politic al ţării, în numele unei false democraţii, să trateze cu cei care l-au denigrat şi dezavuat tot timpul. Dacă puterea ar fi fost interesul nostru poate ne-am fi târât pentru ea. Dar noi n-am vrut decât binele românilor şi asta am şi făcut. Stau dovadă nu vorbele, ci rezultatele cuantificate de cifre. Cifre pe care nici măcar vorbitorii degeaba şi aşa-zişii analişti economici înregimentaţi la poalele preşedintelui nu le pot contesta. Până şi un profesor de fizică ar trebui să recunoască asta” a spus senatorul sucevean.

Ioan Stan a prezentat şi cifrele rezultate în urma guvernării PSD.

„În semestrul I 2016, la preluarea guvernării, România avea un PIB de 325,6 miliarde lei. În sem. I 2019 valoarea PIB a fost de 440,2 miliarde lei. Asta, dle profesor, înseamnă un plus de 35,29%. Câştigul salarial mediu net a fost de 2300 lei în ianuarie 2017 şi de 3044 lei în august 2019. Asta, dlor care faceţi spume la gură denigrând, înseamnă o creştere de 33%. Punctul de pensie a fost 871,7 lei în decembrie 2016 şi este 1265 lei în octombrie 2019. Adică o creştere de 45%, doamnelor şi domnilor vorbitori în acompaniament de mandolină. Poate e mai uşor să înţelegeţi dacă vă spun că pensia minimă a crescut de la 400 lei, la preluarea guvernării, la 704 lei la finalul impus de voi împotriva votului poporului român, octombrie 2019. Adică o creştere de 76%. A crescut numărul mediu de salariaţi de la 4,76 milioane în ianuarie 2016 la 5,10 mil. persoane în 2019. A scăzut rata şomajului de la 5,4% în ianuarie 2017 la 3,8 % în august 2019. Investiţiile străine directe au fost de 2,7 miliarde euro pe 7 luni din 2017 şi de 2,9 miliarde lei pe aceeaşi perioadă din 2019. Cheltuielile cu investiţiile de la buget pe 8 luni din 2016 au fost de 14,9 miliarde lei, iar pe 8 luni din 2019 de 19 miliarde lei. Rata de absorbţie totală a fondurilor europene a fost de 7% în decembrie 2016 şi de 32% în octombrie 2019. Ştiţi să faceţi această diferenţă? Mai bine vă spun eu ca să nu avem vreo surpriză de la atâtea studii superioare: Este o creştere de 25 puncte procentuale. Iar rata de contractare a fondurilor europene a evoluat de la 12% în decembrie2016 la 83% în octombrie 2019, însemnând o creştere de 71 de puncte procentuale” a declarat Ioan Stan.

El a acuzat fosta opoziţie că nu are puterea de a recunoaşte că PSD şi-a respectat promisiunile făcute electoratului, curajul de a recunoaşte că singura dorinţă care o animă este descrisă perfect de sintagma „scoală-te tu ca să mă aşez eu”.

„Ei bine, s-a întâmplat. Şi aşteptăm cu interes demersurile ce le veţi face şi care sperăm să nu fie cele deja anunţate, ci unele care să continue a îmbunătăţi viaţa românilor, să continue a asigura României cea mai mare creştere economică din UE, să consolideze României poziţia demonstrată, împotriva afirmaţiilor denigratoare ale preşedintelui său, la conducerea Consiliului Europei. Aşteptăm să construiţi mai multe spitale, mai mulţi kilometri de autostradă, să sprijiniţi mai puternic şi mai eficient agricultura românească. Demonstraţi că sunteţi capabili să faceţi şi treabă nu numai să scrâşniţi injurii şi să defilaţi la ordinul Cotroceniului. Apropo, cred că de fapt preşedintele s-a bucurat că PSD a «chiulit» de la întâlnirea convocată după ce «rezolvase». A putut, astfel, rămânând în limbajul şcolăresc, să o şteargă mai repede decât scontase, la Sibiu. Deplasări săptămânale pe banii românilor, în «folosul» lor şi pentru menţinerea tonusului necesar pentru a nu face nimic, aşa cum se întâmplă de un întreg mandat” a spus Ioan Stan.

Parlamentarul sucevean consideră că nu preşedintele a rezolvat situaţia, ci trădările şi trădătorii, iar cine se bizuie pe trădare s-ar putea să aibă parte de ea mai mult decât şi-ar dori. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: