Zile numărate

Până la urmă s-au decis, va fi joi. Moţiunea! Iniţiatorii acesteia zic că zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate, adică mai sunt câteva şi… au (am?) scăpat de el. Contează, zic ei, pe un număr destul de confortabil de semnături deja date şi pe încă un număr de promisiuni. Puterea (adică opoziţia moţiunii) contează – amintindu-ne că în istoria parlamentară relativ recentă au mai fost moţiuni cu multe semnături dar cu mai puţine voturi decât semnături – pe un eşec (al moţiunii). Cert este deocamdată că joi, joia ce trecu, la citirea în plen a moţiunii, susţinătorii guvernului au lipsit (reprezentaţi totuşi fiind de cei plătiţi cu normă întreagă pentru prezidiu). Dar că nici susţinătorii moţiunii n-au fost toţi! Au fost şi încă urmează zile de negocieri subterane pentru ca reprezentanţi ai noştri (în principiu) să se (re)poziţioneze colo sau dincolo ori să rămână acolo unde sunt (… colo sau dincolo). Alegătorul îşi poate pune întrebarea: Cine îl reprezintă mai bine, cel care stă locului sau cel care „trădează”? În contextul în care şi alegătorul… unul poate fi pentru (guvern/ moţiune), altul contra. Desigur, fiecare ştie ce-i trebuie, ce-i lipseşte, la ce-i zboară gândul atunci când, în forul său intim, devine şi el parlamentar, guvernant, preşedinte de ţară (ba chiar rege, împărat, dictator etc.)

„Aş da zile de la mine să ne fie nouă bine…” (folclor contemporan adaptat). Nu-i tocmai clar cine zice că ar da, nici cui să-i fie bine.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: