La Olimpiada internaţională de limba franceză de la Chişinău

Eleva Andreea Gînga de la CN „Petru Rareş” a obţinut premiul al III-lea la proba orală pe echipe

Eleva Andreea Gînga de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava a obţinut premiul al III-lea la proba orală pe echipe de la Olimpiada internaţională de limba franceză desfăşurată la Chişinău, Republica Moldova, în perioada 27-30 septembrie a.c.

Inspectorul şcolar pentru limbi moderne din cadrul ISJ Suceava, prof. dr. Constantin Tiron, care a participat la competiţie în calitate de evaluator, a declarat că Olimpiada internaţională de limba franceză este înscrisă în programul activităţilor Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrală şi Orientală (BRECO) al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF).

El a spus că la această olimpiadă au participat 35 de elevi din şase ţări, cu performanţe la limba franceză: Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Republica Moldova şi România.

Inspectorul şcolar a precizat că din lotul olimpic naţional al României au făcut parte şase elevi, inclusiv eleva Andreea Gînga de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

El a explicat că olimpiada a cuprins două probe obligatorii: o probă scrisă individuală (eseu structurat pe o temă dată) şi o probă orală pe echipe (documentarea, pregătirea şi prezentarea unei dezbateri televizate).

Elevii români participanţi la a V-a ediţie a Olimpiadei internaţionale de limba Franceză au obţinut trei premii I, trei premii II şi trei premii III.

„Eleva Andreea Gînga, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, a obţinut premiul al III-lea la proba orală pe echipe, nivelul B2” a spus Tiron. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: