„Infractori voiajori” în Bazinul Dornelor

> Aceştia „dau spargeri, agresează sau înşală localnici în Dorna Arini, Şaru Dornei şi Vatra Dornei, pe seama unor scenarii pregătite din timp, acţiuni desfăşurate, de regulă, în stil de grup organizat”, semnalează o informare a ATOP Suceava

 Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) de pe lângă Consiliul Judeţean Suceava informează asupra unor probleme semnalate în legătură cu serviciul poliţienesc din judeţ şi care încă nu au fost rezolvate. Astfel, în informarea privind activitatea din trimestrul al doilea al anului, accent se pune pe necesitatea extinderii, de către unele consilii locale, a sistemelor de supraveghere cu ajutorul camerelor video, intensificării patrulărilor zilnice şi asigurarea limitatoarelor de viteză din prejma unităţilor şcolare pe drumurile judeţene şi drumurile naţionale. „Sunt localităţi în care nu există suficiente camere de supraveghere, care ar putea furniza indicii în cazul unor accidente, furturi sau violenţe fizice” se arată în informarea ATOP, care semnalează şi apariţia aşa-zişilor infractori voiajori, care „dau spargeri, agresează sau înşală localnici în Dorna Arini, Şaru Dornei şi Vatra Dornei, pe seama unor scenarii pregătite din timp, acţiuni desfăşurate, de regulă, în stil de grup organizat”. De asemenea, în analiza citată se arată că se impune urmărirea cu stricteţe a provenienţei şi calităţii produselor agricole care se comercializează în pieţe şi târguri ori la sărbători ale comunelor, scoasă evidenţă fiind şi lipsa locurilor special amenajate pe aliniamentul drumurilor, în care persoanele fizice să poată vinde fructe de pădure sau ciuperci, întrucât, fiind plin sezon, se creează dificultăţi în trafic, prin oprirea autovehiculelor pe carosabil. Printre problemele nerezolvate, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) de pe lângă Consiliul Judeţean semnalează cele legate de refacerea garajului Postului de poliţie Iacobeni şi starea avansată de degradare a mijlocului de transport care deserveşte Postul de Poliţie Fundu Moldovei. Dezirabilă este, totodată, transferarea imobilului de la Postul de Poliţie din Vama, neutilizat, în stare de degradare, pe care administraţia locală din comuna Vama l-a solicitat pentru a amenaja un adăpost necesar cazării unor persoane cu domiciliul restricţionat. În rândul problemelor rezolvate, menţionată este identificarea autorilor furturilor din societăţile comerciale şi din gospodăriile populaţiei de pe raza comunei Stulpicani, la aspecte pozitive fiind consemnate şi renovarea sediului Postului de Poliţie Ostra şi extinderea sistemelor de supraveghere video din Ostra şi Fundul Moldovei. În informarea ATOP asupra eficienţei serviciului poliţienesc, semnată de preşedintele Vasile Tofan, ca priorităţi pentru perioada următoare, enumerate sunt iniţierea de acţiuni preventive de combatere a criminalităţii cu impact stradal, precum furturi din poşete, genţi şi din autovehicule, tâlhării, scandaluri şi agresiuni, cât şi sporirea fermităţii în soluţionarea dosarelor economico-financiare şi recuperarea prejudiciului aferent.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: