Apel fals la 112 privind o presupusă sechestrare şi viol la Izvoarele Sucevei

> Apelanţii, după o noapte de beţie, au vrut să vadă în cât timp îi va depista poliţia. > A fost nevoie de doar patru ore

 Un număr de 32 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru cercetarea unui caz de sechestrare şi viol în Izvoarele Sucevei, care s-a dovedit a fi o farsă.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, joi dimineaţa, la ora 5.37, o femeie a sunat la 112 pretinzând că a fost sechestrată şi violată. Apelul s-a dovedit a fi o farsă pentru a vedea cât de repede pot ajunge poliţiştii la domiciliul femeii şi concubinului său.

Potrivit sursei citate, o persoană de sex feminin care şi-a dat numele M. M., a sesizat, prin intermediul unui apel de urgenţă la 112, că în dimineaţa aceleiaşi zile a fost luată cu forţa din comuna Izvoarele Sucevei şi urcată într-o maşină de teren de culoare neagră, marca Toyota, de către o persoană care ar avea numele C. D., iar la momentul efectuării apelului se află într-un beci unde este sechestrată şi violată. Ulterior, apelanta la 112 a mai precizat că a fost legată la ochi când a fost luată cu forţa şi nu ştie cine este persoana care a răpit-o.

La ora 8.15 a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc dosar penal, în care s-au început cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”lipsire de libertate” şi viol.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, cu sprijinul celor de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Suceava şi al Poliţiei Oraşului Vicovul de Sus, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, la ora 9.40 a fost identificat atât imobilul din care a fost efectuat apelul la SNUAU 112, cât şi deţinătorul postului telefonic de pe care s-a efectuat apelul.

Din primele verificări efectuate a rezultat că faptele reclamate prin apelul de urgenţă nu există, în cauză fiind vorba de o farsă.

Proprietarul numărului de telefon, în persoana numitului Z. V., a arătat faptul că în data de 28.08.2019, cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria pe rit vechi, a consumat împreună cu mai multe persoane băuturi alcoolice la domiciliul său, iar în jurul orelor 5 au vrut să facă o farsă pentru a vedea în cât timp se va prezenta poliţia la domiciliul lor. Apelul a fost efectuat de către concubina acestuia, numita H. M., care s-a prezentat ca fiind M. M., iar după ce a discutat cu ofiţerul de serviciu de la IPJ Suceava a închis telefonul, ulterior neputându-se lua legătura cu aceasta.

Pentru soluţionarea cauzei şi pentru înlăturarea posibilei stări de pericol semnalate, au fost mobilizaţi un număr de 25 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Suceava şi Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, precum şi un număr de şapte poliţişti de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei.

În cauză urmează ca persoana care a efectuat apelul la SNUAU 112 să fie sancţionată contravenţional, iar după definitivarea cercetărilor în dosarul penal să fie dispusă o soluţie procedurală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: