Un sucevean din diaspora a investit 1,5 milioane de euro într-un complex cu staţie de carburanţi, restaurant şi spălătorie auto

> El are în Italia o firmă cu 115 angajaţi > Prezent la inaugurare, preşedintele Gheorghe Flutur şi-a exprimat încrederea că astfel de poveşti de succes vor fi multiplicate

Un sucevean din diaspora, Grigore Vasilaş, a investit 1,5 milioane de euro într-un complex cu staţie de carburanţi, restaurant şi spălătorie auto la Pătrăuţi – Euro Vasilaş.

Prezent la inaugurarea investiţiei, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că este o bucurie să vadă că un sucevean din diaspora se întoarce şi investeşte acasă. „Fie ca această poveste de succes să o vedem multiplicată de cât mai multe ori. Ce alt moment ar fi fost mai potrivit pentru inaugurare decât chiar acum, în Luna Diasporei”, a spus Flutur.

El a transmis din nou un mesaj guvernanţilor, subliniind că e neapărat nevoie să se apuce odată de construirea în Moldova de drumuri rapide, autostradă sau drum expres, atât de la Siret, Suceava până la Bucureşti, cât şi autostrada A8 Iaşi-Târgu Mureş.

„De asemenea voi solicita CNAIR să treacă la executarea de sensuri giratorii la intersecţiile drumurilor naţionale cu drumurile judeţene sau cu drumurile de acces la platformele unde sunt realizate investiţii. Chiar la Pătrăuţi, deseori se aşteaptă minute în şir pentru a intra în Drumul Naţional DN2(E85)”, a spus Flutur.

Investitorul, Grigore Vasilaş, are 35 de ani, s-a născut în Cajvana şi a plecat la muncă în Italia acum aproape 20 de ani.

De mic copil acestuia i-au plăcut camioanele şi maşinile cu mulţi cai putere.

El a început să lucreze ca şofer de camion, apoi împreună cu doi dintre fraţii săi, Gabi şi Toader, a dezvoltat o companie de transport care în acest moment deţine un sediu în apropiere de Milano, pe aproximativ 15.000 mp teren, o hală de 1000 mp, o investiţie de 3 milioane de euro, şi peste 110 camioane, având 115 angajaţi.

Grigore Vasilaş doreşte acum să-şi extindă o parte din afaceri şi în România şi a investit în acest complex de la Pătrăuţi aproximativ 1,5 milioane euro.

El a explicat că acest complex era în paragină şi că s-a gândit că trebuie reabilitat şi dat în folosinţă pentru că este într-o zonă cu trafic intens.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: