Cartonaşul galben

Visul oltenesc care era să fie spulberat de un nesăbuit şi ceva despre onoarea britanică

Adi Pirgaru

U Craiova s-a calificat în turul trei preliminar al Europa League după o dispută epică în duelul cu Honved Budapesta. Visul oltenesc de a ajunge în faza grupelor era să fie spulberat de un nesăbuit care a aruncat cu o petardă pe teren în minutul 119.

Este adevărat că fotbalul stârneşte patimi de mulţi ani, dar parcă înainte era mai „paşnic”, lumea strica nişte „urări”, mai huduia un pic, se descărca, însă nu arunca obiecte explozive pe teren. Ca un fel de demonstraţie a ce înseamnă jocul cu balonul rotund într-o zonă civilizată, arbitrul nord irlandez Hunter, deşi buimac după explozia petardei la doar un metru şi jumătate de el, a hotărât, împreună cu observatorii şi arbitrul de rezervă, ca meciul să continue. Ca un gentelmen, el s-a gândit probabil că 20.000 de mii de oameni nu au nicio vină dacă un dubios a aruncat cu o petardă. Ca orice om care ştie ce înseamnă să câştigi pe teren şi nu „la masa verde” şi ca un om care provine dintr-un loc unde nu există gard între spectatori şi teren şi unde s-a inventat fair-play-ul, Hunter a luat o decizie bărbătească.

Să ne aducem puţin aminte de un episod similar petrecut în România când arbitrul Diaconu a fost lovit de o brichetă de doi lei, de plastic, nici măcar plină şi cu piatra pe terminate, şi a hotărât, de durere, ca partida să se încheie subit. Să nu mai spunem că erau şi jucători care se bucurau că meciul s-a terminat în birouri şi nu pe teren în urma luptei drepte.

Oricum, echipa U Craiova va plăti cu vârf şi îndesat greşeala unui suporter, iar fanii olteni vor regreta că banii din amenda care va veni, bani olteneşti la urma-urmei, nu vor recompensa transpiraţia unor jucători ca portarul Piglliaceli sau fundaşul Acka, ci vor umfla burţile unor conţopişti de la UEFA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: