Un bărbat din Dumbrăveni, care circula cu 204 km/h pe DN 2, a rămas fără permis 90 de zile şi a fost amendat cu 2900 de lei

> Poliţia Suceava: în weekend, 86 de şoferi au rămas fără permis, în special pentru că au circulat cu viteză excesivă

Poliţiştii suceveni au fost în teren cu toate aparatele radar în weekend, iar în urma acţiunii nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave. Dar 86 de şoferi au rămas fără permis de conducere după ce au săvârşit abateri la regimul rutier, în special încălcând regimul legal de viteză.

Poliţiştii au fost prezenţi în acest weekend în teren cu toate autospecialele dotate cu aparate radar, dar şi cu radarele laser tip pistol. Doar în cursul zilei sâmbătă, poliţiştii au reţinut 42 de permise de conducere. Vineri au fost reţinute 18 permise, iar duminică au fost reţinute 26 de permise.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere pe fondul depăşirii vitezei legale, conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie deosebită modului în care circulă pe şosele, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

În cursul zilei de duminică, în cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au identificat pe DN2 un şofer de 32 de ani din comuna Dumbrăveni care rula cu viteza de 204 km/h. A fost oprit şi sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2900 lei, aplicându-se şi sancţiunea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Din fericire, prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, neînregistrându-se niciun deces sau rănit grav.

Astfel, în primul trimestru al anului 2019, pe raza de competenţă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, s-au produs 41 de accidente de circulaţie grave, în scădere cu 13 accidente de circulaţie.

În primele 3 luni din 2019, se constată o scădere a numărului de persoane decedate (-3), a numărului de persoane rănite grav (-8) şi a numărului de persoane rănite uşor (-18), faţă de primele 3 luni din 2018.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave, avertizează Poliţia Judeţeană Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: