Pentru eliminarea pericolului de la Zidul Morţii, deputatul Alexandru Băişanu propune:

Drum cu patru benzi până la Stroieşti, cu separarea sensurilor de mers

Vicepreşedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor, deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băişanu, a declarat, luni, că îi va cere ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să găsească o soluţie pentru lărgirea DN 17 la patru benzi până la Stroieşti, iar acestea să fie delimitate pe mijloc, astfel încât în zona Zidului Morţii să fie realizată o separare cu cel puţin 500 de metri pentru evitarea accidentelor.

Băişanu a spus că soluţia actuală, de suplimentare a iluminatului nocturn în zona Zidului Morţii, nu este suficientă pentru eliminarea pericolului generat de Zidul Morţii.

„Cel mai corect ar fi să se realizeze un drum cu patru benzi cu separatoare pe mijloc, până la Stroieşti, la intersecţia cu drumul judeţean” a precizat Băişanu.

El a explicat că separatoarele de pe acest drum va trebui ca, de la circa 500 de metri de Zidul Morţii, să îndrume maşinile spre sensul giratoriu fără să mai existe posibilitatea ca un autovehicul să lovească acel zid.

„Oricum cred că va fi nevoie ca pe porţiunea de la Stroieşti până la Suceava drumul naţional să fie lărgit la patru benzi, pentru că drumul judeţean care se intersectează cu DN 17 în Stroieşti va fi modernizat pe proiectul european de realizare a axei Suceava – Iaşi, iar traficul în zonă va creşte considerabil” a spus deputatul ALDE sucevean.

Băişanu a spus că va discuta cu ministrul Transporturilor despre această propunere şi că îi va cere ministrului să găsească finanţarea necesară pentru realizarea proiectului tehnic şi pentru executarea lucrării.

„Trebuie să anticipăm cum va evolua traficului în viitor în zonă şi cred că traficul va creşte simţitor pe porţiunea dintre Stroieşti şi intrarea pe şoseaua de centură a Sucevei. De aceea consider că e nevoie să facem din timp demersurile pentru această investiţie” a spus Alexandru Băişanu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: