Spitalul Judeţean Suceava are o echipă completă de radiologi intervenţionişti

> Dr. Mihai Creţeanu jr.: Ne propunem să organizăm programul de AVC ischemic acut, care să funcţioneze full-time la Suceava

 Şeful Compartimentului de Angiografie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul radiolog Mihai Creţeanu jr., supraspecializat în neuroradiologie intervenţională, a anunţat, miercuri, că Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava are o echipă nouă şi completă de radiologi intervenţionişti. Aceasta a fost completată cu medicii radiologi Cătălin Lulciuc şi Emanuel Gavriliuc.

Potrivit lui Creţeanu, Emanuel Gavriliuc se va ocupa şi se va supraspecializa pe partea de „neurointervenţional”, iar Cătălin Lulciuc se va supraspecializa pe „onco-intervenţional vascular şi non-vascular”.

„Toţi suntem cu normă întreagă la Spitalul Judeţean Suceava şi, astfel, Centrul de excelenţă de cercetări angiografice ale Academiei de Ştiinţe Medicale care funcţionează în acest spital de 3 ani de zile are echipă completă” a spus Creţeanu jr.

El a adăugat că în aceste condiţii programul de accident vascular cerebral ischemic acut va funcţiona non-stop la SJU Suceava.

„Ne propunem să organizăm programul de stroke, de AVC ischemic acut, care să funcţioneze full-time la Suceava” a anunţat Creţeanu jr.

El a menţionat că pentru realizarea acestui obiectiv rolul este atât al administraţiei, cât şi al medicilor radiologi intervenţionişti, care trebuie să respecte protocoalele de lucru româneşti adaptate la protocoalele de lucru internaţionale, astfel încât să se poată dezvolta un centru regional la Spitalul Judeţean Suceava.

Mihai Creţeanu jr. a precizat că la 27 februarie s-a publicat în Monitorul Oficial competenţa de radiologie intervenţională, care va statua mult mai bine rolul medicilor radiologi în practica medicală. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: