Flash

 Bate vântul ăsta de îi dor pe mulţi, inclusiv pe subsemnatul, toate subansamblele. Mai rău decât îi doare ţeasta pe politruci când deschid şi gura şi geamul. Ce să-i faci, aşa ne bate Şeful cel Mare. Ce mă bucură este faptul că a început să se trezească puştimea. Spre exemplu, consiliile elevilor s-au hotărât să facă ce n-au făcut dascălii lor. Să-i provoace şi pe ei, dar şi pe cei care conduc şi dictează în sistem să ia o atitudine mai hotărâtă privind haosul din învăţământ. Cu alte cuvinte, elevii vor să boicoteze „simulările” din acest an. Citez dintr-un comunicat al Consiliului Elevilor Suceava:

„Mai mult decât orice altceva, o facem pentru generaţiile viitoare, pentru că ele nu trebuie să fie asemenea nouă, o generaţie de sacrificiu, o generaţie de cobai ai Ministerului Educaţiei Naţionale. Modificările nefundamentate din acest an ne fac să refuzăm a fi părtaşi la acest experiment, unde examenele par a deveni un scop, nu un mijloc”. Aşa că juniorii s-au hotărât ca cei care se alătură protestului să dea foaia goală. Ei susţin că simulările nu le vor evalua competenţele, ci doar cunoştinţele, că nu le evaluează capacitatea de a gândi critic, ci doar capacitatea de a reproduce informaţiile care au fost dictate la clasă. Tot tinerii susţin că încă o evaluare în clasa a VII-a este nejustificată, când încă nu a fost clarificat de ce a fost dată cea din clasa a VI-a. „Încă o simulare nu ne va face nici mai stăpâni pe competenţele noastre, nici mai puţin stresaţi la gândul că ne aşteaptă ani grei, ani în care vom alerga de la un meditator la altul, ani în care, după atâtea examene şi evaluări standardizate, nimeni nu ne va întreba spre ce domeniu vrem să ne îndreptăm” se mai scrie în comunicatul elevilor. De ce să mint, le dau dreptate. Că şi pe vremea mea şi încă a nu mai ştiu câte generaţii de după ni s-a spus că trebuie să fim generaţii de sacrificiu şi că mâine va fi mai bine. Felicitări copii. Măcar voi să demonstraţi că aveţi pesonalitate şi că vreţi să schimbaţi ceva în bine. Chiar dacă „ţara vă vrea proşti”. (COSMIN LEAHU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: