Eurostat:

România, a IV-a creştere economică din UE în T4, după Letonia, Ungaria şi Polonia

Cu o creştere economică de 4% în T4 2018, faţă de T4 2017, conform datelor Eurostat, România se află pe locul 4 în UE, la egalitate cu Slovacia, într-un clasament condus de Letonia, cu o creştere de 5,5%, urmată de Ungaria cu 4,8% şi Polonia (4,6%).

Din datele prezentate de Eurostat joi lipsesc evoluţiile economice pentru mai multe state, printre care Estonia, Irlanda, Grecia, Cehia, Croaţia sau Slovenia.

Conform Eurostat, PIB a crescut cu 0,2% atât în zona euro cât şi în UE28, în T4 în comparaţie cu trimestrul precedent, şi cu 1,2% şi 1,4% în zona euro, respectiv UE 28 în comparaţie cu T4 2017. În întreg anul 2018 PIB a crescut cu 1,8% în zona euro şi 1,9% în UE28, în baza datelor ajustate sezonier.

Numărul persoanelor angajate a crescut cu 0,3% în zona euro şi cu 0,2% în UE28, în ultimul trimestru al anului trecut, faţă de trimestrul precedent. În comparaţie cu T4 din 2017, numărul angajaţilor a crescut cu 1,2% atât în zona euro cât şi în UE28.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: