„Serbările zăpezii” la Cârlibaba

Iubitorii de zăpadă sunt invitaţi la distracţie pe domeniul schiabil Cârlibaba. Sâmbătă şi duminică, 2 şi 3 martie, vor fi organizate „Serbările zăpezii”, iar cei prezenţi vor avea ocazia să participe la diverse concursuri, dar şi să se relaxeze la foc de tabără, pe ritmuri muzicale.

Manifestările vor debuta, sâmbătă, 2 martie, de la ora 10, când sunt programate calificările la concursurile de schi alpin, sanie etc. După desfăşurarea competiţiilor, organizatorii (Primăria Comunei Cârlibaba şi Consiliul Local) au pregătit un spectacol în cadrul căruia vor evolua formaţiile Chihlimbar, Romania, Datina band, Nemuritorii şi Marian Haiducul. La ora 20, după cum este tradiţia, publicul prezent la „Serbările zăpezii” de la Cârlibaba se va bucura de un spectacol cu făclii pe pârtie urmat de discotecă în aer liber.

În prima parte a zilei de duminică, 3 martie, vor avea loc finalele competiţiilor de schi alpin, sanie, desfăşurate pe mai multe categorii de vârstă. De la ora 12, sunt programate concursuri  distractive: tăiat rondele lemn cu ferăstrăul, alergare în sac, coborâre cu sacul din plastic şi cu trecere prin porţi, tras cu funia etc., urmate de festivitatea de premiere a câştigătorilor. După-amiaza este rezervată exclusiv folclorului şi muzicii etno-dance. Înainte de  extragerea premiilor la „Tombola surprizelor” şi spectacolul cu făclii de pe pârtie, vor evolua Ionică Moroşanul, Hora, Haiducii şi Ansamblul „Ştefan Vodă” din Republica Moldova. Seara se va încheia cu un foc de tabără şi o discotecă în aer liber.

De la primarul Gabriel Danciu am aflat că „Serbările zăpezii”, la care participă numeroşi turişti şi în cadrul cărora se organizează o multitudine de concursuri sportive specifice iernii, dar şi diverse spectacole şi jocuri distractive, reprezintă un moment de interes turistic în sezonul rece.

„Pârtia de la Cârlibaba se prezintă, în momentul de faţă, remarcabil de bine. Există omăt natural abundent, bătut cu ratracul, iar vremea se anunţă bună pentru schi. Este un prilej să vă pregătiţi echipamentele pentru sporturile de iarnă pentru un sejur reuşit la munte. Pentru «Serbările zăpezii”, distracţie este cuvântul de ordine al manifestărilor. Vor fi acordate, dincolo de premiile pentru performanţele sportive, şi diplome pentru turiştii implicaţi în activităţile organizate” ne-a asigurat primarul Gabriel Danciu.

Din anul 2005, în comuna Cârlibaba există o pârtie cu o lungime de 1100 m, diferenţă de nivel de 207 m, grad de dificultate mediu şi care beneficiază de teleschi cu o capacitate de 410 persoane/oră. Pe lângă vremea frumoasă, zăpada din belşug, muzică şi vin fiert, la pârtie ne aşteaptă, începând din această săptămână, G-carturile, primele carturi pe schiuri pe o pârtie din România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: