Peste 400.000 de turişti au vizitat în acest an judeţul

> Aproape 60.000 sunt din străinătate, cei mai mulţi din Spania şi Germania, dar o creştere semnificativă este a turiştilor din Ungaria

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că în acest an numărul de turişti care au vizitat judeţul va fi de peste 420.000, reprezentând o creştere de 13%.

El a arătat că cei mai mulţi turişti sunt din Spania şi Germania, dar că o creştere mare este a turiştilor din Ungaria.

Preşedintele Gheorghe Flutur a mai spus că în ultimul an s-a constatat o creştere a gradului de ocupare a unităţilor de cazare din zona Rădăuţi – Siret.

Directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Suceava, Claudiu Brădăţan, ne-a detaliat că în acest an se va atinge un maxim de turişti, de aproximativ 420.000, şi crede că, dacă se păstrează trendul, probabil că anul viitor se va atinge o jumătate de milion de turişti.

El a arătat că din numărul total de turişti 57.000 sunt turişti străini, reprezentând aproape 15%. Ca număr, pe primele locuri turiştii străini provin din Spania şi Germania, cu câte 10000 de turişti, urmate de Italia, Franţa şi Polonia.

Cea mai mare creştere, de 120%, a fost înregistrată de turiştii din Ungaria, a spus Claudiu Brădăţan, care a explicat că această creştere a fost determinată de participarea în 2017 şi 2018 a judeţului Suceava la Târgul de Turism Utazas din Budapesta, care, deşi este un târg de mărime medie, a atras mulţi turişti.

„Noi am mizat să atragem fluxuri de turişti din Ungaria care vizitează Transilvania. De aceea ne-am dus cu programe Transilvania – Bucovina, Bucovina – Maramureş” a spus directorul CNIPT Suceava.

El a menţionat că anul acesta a observat la târgul de turism din Budapesta, la stand, peste zece lideri de grup care au cerut materiale de prezentare şi materiale suport pentru grupurile care vor veni în Bucovina în 2018, subliniind că liderii de grup sunt ca instituţii de lobby.

Brădăţan a apreciat că anul viitor numărul de turişti din Ungaria va creşte şi ar urma ca Ungaria să intre în top 8 ca număr de turişti ce vizitează Bucovina.

O creştere cu 22% a numărului de turişti au înregistrat Spania şi Germania, dar s-a remarcat şi o creştere cu 19% a numărului de turişti care provin din Olanda, aceştia fiind turişti avizaţi şi care stau mai mult în zonă, în timp ce o creştere de 13 la sută s-a înregistrat la turiştii care provin din Italia şi Polonia.

În judeţ este un plus de 13% faţă de 2017 şi de 11% doar la turişti străini.

„Sezonul a fost plin, iar partea de Crăciun şi Anul Nou, cel puţin în zonele tradiţionale, Gura Humorului, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, gradul de ocupare atinge 100%” a precizat Brădăţan.

El a remarcat că o creştere semnificativă a numărului de turişti a fost înregistrată în acest an în zona Rădăuţi, cu circa 18%.

Creşteri de circa 10% au fost semnalate în zona Câmpulung şi zona Gura Humorului, unde cererea este în continuare mare; dar, fizic, nu mai sunt capacităţi de cazare pentru a oferi o creştere încă şi mai mare.

Claudiu Brădăţan a explicat că, întrucât s-au observat anumite tedinţe, împreună cu CJ Suceava se propune ca anul viitor judeţul să fie prezentat la târguri de turism din Spania şi Franţa. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: