Zece ambulanţe noi de tip B vor intra în dotarea SAJ Suceava

> Alte trei autospeciale tip B, 4×4, vor intra în dotarea ISU Suceava

Directorul executiv al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava, medicul Alexandrul Lăzăreanu, a declarat că în cursul zilei de vineri vor fi preluate 9 ambulanţe noi de tip B, 4×2, iar luni va mai fi preluată şi o ambulanţă tip B, 4×4.

Lăzăreanu a spus că, după preluarea celor zece ambulanţe, urmează ca acestea să fie înmatriculate şi să fie încheiate asigurări auto.

El a precizat că a solicitat directorului tehnic al SAJ Suceava să realizeze un raport privind vechimea şi kilometrajul fiecărei ambulanţe din parcul auto al instituţiei, inclusiv al celor din substaţiile din judeţ. O decizie privind distribuirea noilor ambulanţe se va face în şedinţa Comitetului Director al SAJ, urmând să fie înlocuite, cu prioritate, ambulanţele cu cei mai mulţi kilometri parcurşi şi cu vechimea cea mai mare.

Medicul a subliniat că noile ambulanţe erau foarte aşteptate, mai ales că parcul auto al SAJ este învechit, multe dintre autospecialele de tip A având norma de casare depăşită, iar plata cheltuielilor pentru repetatele reparaţii grevează bugetul instituţiei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată, a declarat, marţi, că instituţiei îi vor fi repartizate trei autospeciale 4×4 tip B. Ele vor intra în dotarea Staţiei SMURD Suceava şi a punctelor de lucru SMURD din Dolhasca şi Vicovu de Sus, criteriul repartiţiei având la bază numărul cel mai mare de intervenţii.

Ambulanţele au fost achiziţionate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: