În cadrul bugetului „participativ”

Nouă proiecte propuse de suceveni în vederea finanţării cu câte 100.000 de euro din bugetul Sucevei

> O propunere vizează amplasarea, în cartierele municipiului, a unor containere pentru colectarea şi donarea de haine şi încălţăminte

 Pregătirea şi întocmirea „participativă” a proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2019 al municipiului Suceava a intrat în linie dreaptă. Conform primarului Ion Lungu, pe platforma electronică „Implicat”, de pe pagina web a Primăriei, au fost formulate, până la această dată, nouă propuneri de proiecte care ar urma să fie prinse în bugetul pe anul viitor în scopul finanţării şi realizării de obiective de interes zonal. Este vorba despre cele referitoare la asfaltarea străzilor Traian Popovici, Micşunelelor, modernizarea Pieţei agroalimentare şi modernizarea străzii Barbu Ştefănescu Delavrancea, toate acestea din cartierul Iţcani. De asemenea, s-au avansat propuneri pentru proiectarea şi modernizarea străzilor Dumitru Dacian şi Eugen Lovinescu din zona rezidenţială Aleea Dumbrăvii Burdujeni, pentru iluminat public pe aleea ultracentrală de pe strada Ana Ipătescu şi amenajarea unui parc pe strada Păcii din cartierul Burdujeni. Nu în cele din urmă, pe platforma electronică „Implicat” a Primăriei s-a înregistrat şi o propunere privind amplasarea de containere pentru donarea de haine şi încălţăminte în zonele Albina din cartierul George Enescu, Mănăstirii „Sfântul Ioan” din centrul urbei, Mărăşeşti din preajma Primăriei, Orizont din cartierul Burdujeni, precum şi în cartierul Obcini.

„Aceste proiecte se depun până pe data de 21 decembrie, le aşteptăm în continuare, după care le vom analiza în vederea finanţării” a declarat Ion Lungu.

Primăria are rezervată în acest scop suma de un milion de euro, zece proiecte beneficiind, fiecare, de câte o alocare de 100.000 de euro.

Fezabilitatea proiectelor va fi analizată de o comisie de specialişti din cadrul Primăriei, iar, după sărbătorile de iarnă, proiectele trecute acest filtru vor fi supuse votului electronic pe platforma respectivă. De finanţare se vor bucura primele cele mai votate zece proiecte, acestea putând proveni din domenii precum infrastructura stradală; amenajarea de spaţii verzi; amenajarea de locuri de joacă pentru copii; mobilitate şi siguranţa circulaţiei; montarea de mobilier urban; iluminat public; infrastructura de sănătate; infrastructura culturală, infrastructura socială; infrastructura sportivă; infrastructura educaţională şi propuneri de „digitalizare”. Câştigătorii vor fi cunoscuţi pe 15 ianuarie.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. cUI SA FIE DONATE ACESTE HAINE??nU POART[ NICI ŢIGANII HAINE VECHI..ESTE O PROSTIE,DACA SE FACE CEVA NOU SI FRUMOS DACA NU…IN GEORGE ENESCU SUNT DESTUI BOSCHETARI ŞI COPII AI STRAZII NU MAI TREBUIE RESTURI SA +I MAI ADUNI LA CEREALA SI FURAT..
    SĂ SE FACA CU BANII ACESTIA LOCURI UNDE SA MUNCEASCA OAMNENII STRAZII SI CEI CARE IAU AJUTOARE+ANTREPRENORIAT SOCIAL!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: