Primarul Ion Lungu, după ce s-a înfiinţat Alianţa Vestului:

Noi am fost pionieri şi avem această alianţă făcută cu Botoşani încă din 2013

> Ei au acum doar vorbe, noi avem realizate documentaţiile

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că, în ceea ce priveşte Alianţa Vestului înfiinţată recent între municipiile Oradea, Arad, Cluj-Napoca şi Timişoara, aceasta este o iniţiativă lăudabilă, dar că municipiul Suceava este pionier în acest domeniu, pentru că a realizat o asemenea alianţă cu Botoşani încă din 2013.

„Noi suntem pionieri. Noi avem această alianţă făcută cu Botoşani încă din 2013, dar ne întoarcem înapoi la Guvern. Erau aceste ITI; în proiectul-cadru transmis la Bruxelles, erau incluse patru asemenea ITI, respectiv Delta Dunării care a rămas, erau Suceava – Botoşani, Brăila – Galaţi şi Timişoara – Arad” a spus Lungu, care a menţionat că, din păcate, nu s-au putut depune proiecte comune Suceava – Botoşani în lipsa ITU.

„Ei acum au doar vorbe, noi avem şi fapte, hotărâri de consiliu local, realizate documentaţiile. Nu exclud să reluăm această discuţie, poate să o mai lărgim” a spus primarul.

Ion Lungu a mai declarat că lucrurile se mişcă destul de greu la nivel guvernamental, iar în această zonă sunt mari probleme în primul rând din cauza lipsei de autostrăzi.

„Avem lucruri concrete cu Botoşani. Înainte de a apărea această discuţie cu Alianţa Vestului am avut discuţii cu primarul din Botoşani să reluăm acel proiect. E posibil să-l mai lărgim, dar în ideea de a ne promova interesele mai bine, noi, autorităţile locale, de a face presiuni pe anumite proiecte” a spus primarul.

El a arătat că proiecte importante sunt cele de infrastructură cum e autostrada, iar în acest an a fost o premieră, pentru că sunt proiecte nefinalizate din cauza lipsei forţei de muncă.

Ion Lungu a explicat că pentru rezolvarea problemelor din zonă există proiecte privind învăţământul dual, este demarat clusterul inovativ în care un partener este Primăria Botoşani, iar la parcul industrial Primăria este partener cu CJ Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: