Slujbă arhierească la Mănăstirea Bogdana

Ieri, de sărbătoarea Sf. Ierarh Nicolae, mare făcător de minuni, ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a fost aşteptat şi întâmpinat cu multă bucurie de obştea Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, alături de soborul de preoţi şi diaconi şi mulţi credincioşi din oraş şi comunele învecinate.

Cunoscut în trecut ca Biserica „Sf. Ierarh Nicolae”, acest locaş ortodox cu rol istoric, cultural şi religios de valoare impresionantă a reunit, de sărbătoarea hramului, oficialităţi locale, judeţene şi preacucernici stareţi din întreaga eparhie a Sucevei.

Biserica nouă a aşezământului monahal a fost plină până la refuz de închinătorii care îi au la mare evlavie pe Sf. Nicolae, Sf. Leontie şi slujbele din Mănăstirea Bogdana.

La strană, răspunsurile liturgice au fost date de corul mănăstirii.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă creştină oferită de obştea mănăstirii pentru toţi participanţii veniţi de departe.

 Între anii 1359-1365, primul domnitor al Moldovei, Bogdan I, ctitoreşte la Rădăuţi Mănăstirea Bogdana, cu hramul Sf. Nicolae.

Când – prin voinţa domnească – mănăstirea a devenit catedrală episcopală, aici a slujit ca episcop Cuviosul Leontie din Schitul Laura. (C.T.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI