La iniţiativa Protoieriei Fălticeni

45 de copii internaţi în Spitalul Municipal din Fălticeni au primit daruri de Moş Niculae

Protoieria Fălticeni a organizat marţi, 4 decembrie, în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, o nouă acţiune de binefacere pentru copiii internaţi în Maternitatea şi Secţia

de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni.  În organizarea acestei acţiuni s-au alăturat, la iniţiativa Protoieriei Fălticeni, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” şi Şcoala Gimnazială din Leucuşeşti, cadre didactice şi elevi ai claselor a IX D şi a IX G de la Colegiul Naţional „Nicu Gane”, în baza acordului de parteneriat dintre cele două instituţii, privind, printre altele, formarea virtuţilor creştine şi cultivarea comportamentului moral-religios al celor ce sunt implicaţi în acest proiect de binefacere.

Darurile au fost aduse de părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, ajutat de către părinţi din cadrul Protoieriei Fălticeni, dar şi de profesorii Ciofu Ioana, Benţa Covrig Primăvara, Grădinaru Otilia şi de elevii implicaţi benevol în această acţiune de binefacere, în prezenţa cadrelor medicale ale celor două secţii din cadrul Spitalului Municipal.

„Revenim pentru a doua oară anul acesta la Maternitatea şi la Secţia de Pediatrie cu daruri pentru cei mici. De această dată este un prilej binecuvântat să fim în acest spital unde sunt şi copii suferinzi, în preajma sărbătorii Sfântul Moş Nicolae. Cu ajutorul elevilor şi al cadrelor didactice de la liceul partener am adus un zâmbet pe faţa celor dintre cei mai mici creştini, şi pentru mamele lor, prin care am încercat să le alinăm prezenţa în spital. Mulţumim domnului doctor Vlad Morariu, manager al Spitalului Municipal Fălticeni, că ne-a ajutat să facem această faptă bună, doamnei profesor Nechifor Elena Cristina, directorul Colegiul Naţional «Nicu Gane», şefilor de secţie, dar mai ales elevilor care au înţeles care este îndatorirea lor faţă de semeni care sunt în suferinţă”.

Pr. GEORGIAN ROTAR

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: