Valoarea investiţiei de la sala polivalentă a Sucevei creşte pentru a doua oară în acest an

> La început, lucrările au fost estimate la circa 81 de milioane de lei, iar acum ajung la peste 105 milioane de lei > „Dacă este voinţă politică, sala polivalentă de la Suceava poate fi finanţată” susţine primarul Ion Lungu

 Compania Naţională de Investiţii (CNI) a cerut autorităţilor administraţiei publice locale sucevene să reactualizeze documentaţia aferentă studiul de prefezabilitate privind construirea sălii polivalente din municipiul reşedinţă de judeţ.

„Am făcut actualizarea pe care au cerut-o cei de la Compania Naţională de Investiţii şi am trimis-o la Bucureşti. Dacă este voinţă politică, sala polivalentă de la Suceava poate fi finanţată” susţine Ion Lungu, şeful executivului sucevean. După ce s-a procedat conform cerinţelor, noua valoare a investiţiei este calculată la 106,792 de milioane de lei, echivalentul a circa 22,84 de milioane de euro. „A crescut puţin valoarea, pentru că, deşi este denumită sală polivalentă cu 5.000 de locuri, mai are încă 2.000 de locuri mobile. Este o sală de sport în conformitate cu proiectul-tip al Companiei Naţionale de Investiţii” a declarat Ion Lungu. În iulie a.c., Primăria a făcut o altă actualizare, justificată prin deprecierea leului în faţa euro, cât şi prin scumpirea materialelor de construcţii. Aceasta după ce studiul de prefezabilitate a fost aprobat, în noiembrie 2016, la valoarea de 80,83 de milioane de lei, respectiv circa 17 milioane de euro.

De menţionat este că, la sfârşitul lunii septembrie 2016, consilierii locali suceveni au aprobat predarea către Compania Naţională de Investiţii a amplasamentului sălii polivalente, autorităţile locale angajându-se să asigure utilităţile necesare ridicării obiectivului de investiţii. Pentru construirea obiectivului, Consiliul Local aprobase, în ultima şedinţă a mandatului 2012 – 2016, contractarea unui credit de 25 de milioane de lei, adică de aproximativ 5 milioane de euro, bani care trebuia să ia inclusiv calea construirii unei săli polivalente cu 5.000 de locuri. Ulterior, Primăria a renunţat la împrumut, întrucât CNI s-a oferit să realizeze investiţia din Suceava cu fonduri guvernamentale.

Sala polivalentă urmează să fie ridicată la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, pe un teren preluat de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: