20 de oameni de afaceri din Bavaria au venit la Suceava pentru a stabili relaţii cu firme din judeţ

> Unul dintre ei a găsit un partener sucevean pentru producerea energiei termice şi electrice folosind hidrogenul care rezultă din electroliza apei

 20 de oameni de afaceri din Bavaria participă în aceste zile la o misiune economică în judeţul nostru, pentru a realiza contacte de afaceri cu firme sucevene.

Martin Grossmann, director în Ministerul Economiei din Bavaria, a declarat că 20 de oameni de afaceri bavarezi au venit în Bucovina pentru a stabili contacte de afaceri.

„Am avut parte de o primire deosebit de călduroasă, iar cei 20 de întreprinzători discută despre posibilităţile de colaborare în Bucovina” a spus Grossmann.

El a arătat că economia Bavariei are numeroase relaţii economice cu România, dar că pentru prima dată este organizată o misiune economică în Bucovina.

„Suntem convinşi că vom putea stabili contacte la cel mai bun nivel” a spus oficialul bavarez.

El a subliniat că misiunea economică bavareză este susţinută de Ambasada Germaniei la Bucureşti, prin reprezentantul economic, iar un aport important l-a adus Sebastian Metz, directorul Camerei de Comerţ România-Germania.

Unul dintre oamenii de afaceri prezent la Suceava, Gerd Bajog, director general al Bajog Electronic, a spus că firma sa oferă soluţii în domeniul electromecanic, dar şi în cel al transportului energiei electrice, menţionând că asigură echipamente pentru firme civile sau armată şi că în fiecare Airbus 380 sunt minimum două componente ale firmei sale.

El a spus că în cazul producerii de energie a descoperit un potenţial partener în Suceava în ceea ce priveşte celulele de combustie pe bază de hidrogen care oferă posibilitatea de a produce energie electrică şi termică autonom, folosind hidrogenul care rezultă din electroliza apei şi care în continuare poate fi folosit pentru zone izolate, dar şi pentru alimentarea unor autoturisme sau autobuze prin celule de combustie.

„Lucrăm deja în proiecte complexe cu Norvegia în acest sens şi ar fi de mare interes aplicarea în România” a spus Bajog.

Din partea Ambasadei Germaniei, şefa Secţiei Economice, Swantje Kortemeyer, a arătat că Germania este cel mai important partener economic al României şi că se încearcă şi prin această misiune să se întărească această relaţie.

Ea a spus că este de apreciat istoria acestei regiuni, dar că Bucovina are un potenţial foarte mare de dezvoltare economică.

Reprezentanta ambasadei a precizat este bucuroasă că o delegaţie din Bavaria se află în Bucovina pentru a încerca să fie stabilite contacte şi legături economice, subliniind şi oportunitatea în domeniul cercetării, apreciind că aceasta este una de viitor.

Directorul Camerei de Comerţ Româno-Germane în România, Sebastian Metz, a apreciat la rândul său această misiune economică în Bucovina. El a menţionat că ceea ce s-a întâmplat acum este rezultatul eforturilor administraţiei judeţene. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: