Senatorul Ioan Stan, la Târgul Mărului, Fălticeni

E un târg cu o ofertă diversificată, într-un an cu producţie foarte bună

> Am constatat că pepinierele din Suceava fac faţă cererii. Ne vom apleca mai mult asupra acestui sector, dar şi pomicultorii ar trebui să ţină legătura cu parlamentarii

 Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a declarat, sâmbătă, după inaugurarea Târgului Mărului din Fălticeni, că în acest an este o producţie foarte bună de mere, iar oferta pomicultorilor este bogată şi diversificată, subliniind că pentru sprijinirea acestui sector este nevoie şi de o cooperare mai strânsă între producători şi parlamentari.

El a declarat pentru News Bucovina că această ediţie se desfăşoară într-un an deosebit ca producţie şi a adăugat că produsele prezentate spre vânzare sunt frumoase, iar oferta este foarte diversificată.

Senatorul sucevean a arătat că în acest an, cu toate că suprafaţa cultivată este mai mică decât era în 1990, ca an de referinţă, producţia este dublă.

El a recunoscut că subvenţiile la plantaţiile de măr, de prun, de nuc, cum sunt în această zonă, nu sunt pe măsura sprijinului de care ar trebui să beneficieze pomicultorii, ele fiind de 110 euro/ha la măr, atât cât se oferă şi la pajişti.

Senatorul PSD de Suceava a precizat că a vorbit cu pomicultorii şi le-a spus că ar trebui să ţină o legătură mai strânsă cu parlamentarii. „Subvenţiile se dau printr-o lege. Dacă ceilalţi care sunt la producţia de carne, de lapte, la cultura vegetală, au ţinut legătura cu noi în permanenţă, ei nu prea au ţinut”, a explicat Stan.

El a subliniat că parlamentarii suceveni se vor apleca asupra problematicii pomiculturii. „Ne aplecăm pe această problemă, mai ales că România este renumită pentru pomicultură şi viticultură şi vom face ceea ce trebuie, numai să fie o legătură mai strânsă cu parlamentarii”, a declarat Ioan Stan.

Totodată, senatorul a apreciat faptul că anul acesta pepinierele din Suceava arată că pot face faţă să asigure necesarul pentru plantare.

El a arătat că acest fapt este îmbucurător, mai ales că puieţii care se produc în Suceava sunt adaptaţi condiţiilor climatice de aici.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: