Aproape 220.000 de turişti au fost înregistraţi în judeţul Suceava în primele şapte luni ale acestui an

În primele şapte luni din acest an, în structurile de primire turistică din judeţul Suceava, au fost înregistrate 217.893 sosiri, cu 7,1% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, care precizează că în luna iulie 2018 în structurile de primire turistică observate statistic din judeţ au fost cazaţi 49.463 turişti, numărul lor fiind mai mare cu 27,9% faţă de luna iunie 2018.

Astfel, în judeţul Suceava numărul de sosiri în structurile de primire turistică a crescut cu 12,1% faţă de iulie 2017.

Cei mai mulţi turişti – 50,7% au preferat să fie cazaţi în hoteluri, 22,5% în pensiuni agroturistice, 17,9% în pensiuni turistice şi 8,9% în celelalte tipuri de structuri de primire turistică (moteluri, hosteluri, vile turistice, cabane turistice).

Pe zone turistice, cel mai mare număr de sosiri au înregistrat structurile din zona montană cu 49,8%, fiind urmate de structurile situate în municipiul Suceava 20,5%, zona staţiunii balneare Vatra Dornei cu 14,9% şi în „alte localităţi şi trasee turistice” cu 14,8%.

Pe categorii de clasificare, 44,6% din numărul total al turiştilor sosiţi au preferat să se cazeze în structurile de primire de 3 stele, 33,7% în structurile de primire de 4 stele, 17,8% în structurile de primire de 2 stele, 2,9% în structurile de primire de o stea şi 1,0% în structurile de primire de 5 stele.

Din numărul total al turiştilor, 83,1% au fost turişti români şi 16,9% turişti străini, din care 92,4% provin din Europa, iar dintre aceştia, 89,1% aparţin ţărilor din Uniunea Europeană.

Pe ţări de provenienţă, cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi în luna iulie 2018 au fost din: Spania (16,3%), Germania (16,2%), Italia (12,6%), Polonia (8,6%), Franţa (5,7%), Olanda (4,6%), Ucraina (4,0%), ş.a.

Statistica mai arată că în luna iulie 2018, în judeţul Suceava, în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică au fost înregistrate 114.357 înnoptări, mai multe cu 40,4% faţă de luna iunie 2018, iar comparativ cu luna iulie 2017 numărul înnoptărilor a crescut cu 10,1%.

În primele şapte luni ale anului, în structurile de primire turistică din judeţul Suceava, au fost înregistrate 427.059 înnoptări, cu 8,5% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

În luna iulie 2018, în judeţul Suceava, indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune a fost 39,3%, mai mare cu 7,6 puncte procentuale faţă de luna iunie 2018, iar faţă de luna similară din anul 2017 indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune a crescut cu 2,1 puncte procentuale.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare înregistrat de structurile de primire turistică din judeţul Suceava în primele şapte luni a fost 25,8%, mai mare cu 1,6 puncte procentuale faţă de indicele înregistrat în perioada similară din anul 2017 (24,2%).

Direcţia Judeţeană de Statistică precizează că sosirea unui turist într-o structură de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică se înregistrează când o persoană este înscrisă în registrul structurii respective, pentru a fi găzduită una sau mai multe nopţi.

Sursa datelor pentru sosirile şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică o reprezintă chestionarul statistic Turism 1A completate de toate persoanele juridice şi fizice care au în proprietate sau administrează în locaţie de gestiune astfel de structuri. Lista structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, care trebuie să completeze chestionarul statistic este actualizată periodic, cu informaţii privind structurile nou clasificate sau reclasificate de Ministerul Turismului.

Cercetarea statistică referitoare la „Frecventarea structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare” se adresează structurilor de primire turistică cu o capacitate de minim 10 locuri pat care funcţionează în luna de referinţă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: