Douăzeci de planuri de afaceri sucevene, subvenţionate prin proiectul „ACASĂ”

> „În regiunea de nord-est, în afară de câte un plan de afaceri în Vaslui şi Iaşi, celelalte sunt din judeţul Suceava” arată Liliana Agheorghicesei, preşedintele Asociaţiei Patronatului Judeţean al Femeilor de Afaceri

 La Muzeul Bucovinei din Suceava, ieri au fost semnate contractele de subvenţionare cu câştigătorii concursului de planuri de afaceri din cadrul proiectului „ACASĂ. Antreprenoriat, Curaj, Atitudine, Siguranţă, Ambiţie”.

„Visul diasporei de a se întoarce acasă prinde contur şi începe să devină realitate” consideră organizatorii. Prin intermediul acestui proiect vor fi înfiinţate 76 de afaceri noi, dintre care 22 în regiunea de dezvoltare nord-est, creându-se astfel minim 44 noi locuri de muncă. „Este un moment emoţionant, de împlinire a visurilor dumneavoastră. Am încercat să trecem de la vorbe la fapte. Multe ne dorim pentru mediul de afaceri şi pentru comunitatea noastră, dar, dacă nu ne şi implicăm, rămânem la faza de declaraţii. Or, patronatul nostru nu mai este la acea fază, noi punem deja lucrurile în mişcare. Proiectul nostru este dovada, în regiunea de nord-est; în afară de câte un plan de afacere în Vaslui şi Iaşi, celelalte fiind din judeţul Suceava” a subliniat Liliana Agheorghicesei, preşedintele Asociaţiei Patronatului Judeţean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava, ea adăugând că echipa pe care o conduce va acorda sprijin pentru ca afacerile în cauză să funcţioneze.

Proiectul „ACASĂ. Antreprenoriat, Curaj, Atitudine, Siguranţă, Ambiţie” are ca obiectiv general creşterea ocupării prim stimularea participării pe piaţa muncii a persoanelor cu potenţial antreprenorial şi crearea unui program regional integrat de încurajare şi sprijin tehnico-financiar pentru înfiinţarea şi dezvoltarea de întreprinderi noi în mediul urban. În regiunile de dezvoltare nord-est, nord-vest şi sud-est sunt subvenţionate 76 de planuri de afaceri, de sprijin beneficiind 630 de persoane, cu crearea a 152 de locuri de muncă noi, care vor fi menţinute cel puţin 12 luni după încheierea proiectului. În cadrul întâlnirii de ieri, fiecare dintre competitorii declaraţi câştigători ai concursului de planuri de afaceri, întorşi din străinătate, şi-au făcut cunoscute poveştile.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI