„Imperiul Sacru. Mănăstiri şi biserici din nordul Moldovei” de Constantin Severin

Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Lectoratul de limba română al USV de la Cernăuţi organizează lansarea cărţii „Imperiul Sacru. Mănăstiri şi biserici din nordul Moldovei”, ediţia a doua, revizuită, a scriitorului şi artistului plastic sucevean Constantin Severin.

Potrivit organizatorilor, evenimentul, dedicat Centenarului Unirii, va avea loc vineri, 12 octombrie, începând cu ora 12, în sala de lectură a Bibliotecii USV, din corpul E. Volumul va fi prezentat de scriitorii Constantin Hrehor şi Gina Puică. Moderatoarea acţiunii va fi prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, coordonatorul Bibliotecii USV.

„Cartea a apărut recent la Editura Agnos din Sibiu, fondată de jurnalistul şi scriitorul bucovinean Romeo Petraşciuc, şi este prefaţată de cunoscutul scriitor şi preot Constantin Hrehor, iar editorul ei este prestigiosul teolog şi scriitor Constantin Necula, originar tot din Bucovina.

Prima ediţie a cărţii a apărut în anul 2003 la Editura Paralela 45 şi s-a bucurat de ecouri favorabile nu numai în România, ci şi peste Ocean: a fost achiziționată de bibliotecile unor universităţi americane renumite, Princeton şi Stanford. De altfel, prof. univ. dr. Henry Schilb, de la Princeton University, unul dintre marii bizantinologi ai lumii, i-a transmis autorului că a citit prima ediţie a cărţii «Imperiul Sacru. Mănăstiri şi biserici din nordul Moldovei», ea fiind inclusă şi în faimosul «Index of Christian Art», de la aceeaşi universitate” a arătat sursa citată.

Pe lângă studenţi şi cadre didactice, organizatorii aşteaptă ca la lansare să participe un public larg de iubitori de cultură şi de dezbateri culturale. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: