Klaus Iohannis a votat sâmbătă, la Sibiu

Klaus Iohannis a votat, sâmbătă seara, la secţia numărul 68 amenajată la Şcoala Generală nr. 4 din municipiul Sibiu.

Iohannis a făcut câteva poze cu membrii comisiei şi i-a întrebat cum merge votarea.

După vot, preşedintele nu a discutat cu ziariştii, spunând doar „o seară bună”.

Preşedintele României se afla încă de vineri la Sibiu, iar ieri dimineaţă a fost prezent la slujbă, la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din municipiul Sibiu. La ieşire, Klaus Iohannis a refuzat să răspundă întrebărilor ziariştilor în legătură cu participarea sa la vot, felul în care a votat la referendumul pentru redefinirea familiei.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă, la secţia de votare, că premierul Viorica Dăncilă a dat un exemplu concret prin votul din cadrul referendumului pentru familie şi speră ca acesta să fie urmat şi de preşedintele Klaus Iohannis.

Cât priveşte preşedintele Iohannis, Carmen Dan a spus: „Îmi exprim speranţa, ca până la sfârşitul zilei, şi preşedintele României să îşi exprime opţiunea la referendum. E o iniţiativă civică, prima de acest gen. Eu îmi doresc exprimarea cetăţenilor la vot e să capete valenţe autentice în conştiinţa socială”.

În satul în care s-a născut Patriarhul Daniel, prezenţa la urne era de 106% ieri, la ora 13, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit datelor făcute publice de Biroul Electoral Central, duminică, la ora 13, la secţia de votare deschisă în satul Dobreşti, din judeţul Timiş, care aparţine de comuna Bara, a fost înregistrată o prezenţă la urne de 106,06%. În total, au fost înscrişi pe liste 33 de alegători cu drept de vot, fiind înregistraţi 35 de votanţi, dintre care 18 pe lista suplimentară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: