17 secţii de votare în care nu a intrat nicio persoană în prima zi de referendum

Potrivit datelor oficiale furnizate de Biroul Electoral Central, în prima zi de referendum au fost 17 secţii de votare în care, în afară de membrii comisiei de votare, niciun alt om nu a intrat, procentul de votare fiind de 0%.

Una dintre secţii de votare în care nu şi-a exercitat nimeni dreptul de vot este secţia deschisă la Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Capitală. Pe listele secţiei sunt înscrişi 2454 alegători, dar potrivit datelor BEC, niciunul nu a mers la urne.

Alte patru secţii de votare cu procent zero de participare sunt în judeţul Harghita. De altfel, judeţul a fost fruntaş la absenteism în prima zi de referendum, cu o prezenţă de doar 2,22%.

Niciun votant nu a fost la secţiile Pachia şi Harale, din judeţul Covasna (aflat pe lista celor mai inactive judeţe la acest referendum). Alte secţii fără votanţi au fost, sâmbătă, în judeţul Mureş (secţiile din Bozeni, Ilioara şi Sînsimion).

La acestea se adaugă două secţii din judeţul Hunedoara, una din Alba, o secţie din Vaslui, una din Vâlcea şi două secţii din judeţul Iaşi (localităţile Moşna şi Recea).

Biroul Electoral Central a transmis sâmbătă seara, la închiderea urnelor, în cadrul referendumului pentru familie, că prezenţa la nivel naţional a fost de 5,72%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: