Vanessa Paradis şi alte 87 de personalităţi cer acţiuni împotriva violenţei conjugale

 Cântăreaţa şi actriţa franceză Vanessa Paradis, alături de alte 87 de personalităţi, precum actriţa Carole Bouquet, au lansat duminică un manifest pentru a-i cere preşedintelui francez, Emmanuel Macron, măsuri mai eficiente împotriva violenţei conjugale, relatează EFE şi AFP. Manifestul publicat în săptămânalul „Le Journal du Dimanche” aminteşte că, potrivit celor mai recente cifre oficiale, 123 de femei şi-au pierdut viaţa în 2016 în Franţa, omorâte de partenerul sau de fostul lor partener, ceea ce echivalează cu o victimă la fiecare trei zile. Manifestul notează că, deşi Macron a făcut din lupta împotriva violenţei conjugale „marea cauză” a mandatului său pentru 2018, persistă „o tăcere răsunătoare” în jurul acestor asasinate. Grupul deplânge că deşi există legi în acest sens, „aplicarea lor este inegală: se dezvoltă iniţiative eficiente, dar aplicarea lor depinde de multe ori de implicarea unora”.

La rândul său actorul Pierre Niney a cerut alături de ceilalţi semnatari să fie „regândită în mod urgent legea privind legitima apărare” şi pregătirea unei echipe de persoane direct implicate, de la poliţişti şi până la magistraţi, precum şi un plan de urgenţă pentru a găzdui femeile afectate. „Să le salvăm pe cele care sunt încă în viaţă”, a încheiat grupul care a insistat ca cetăţenii să se alăture acestei lupte la manifestaţia programată pentru 6 octombrie în faţa Palatului de Justiţie din Paris.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: