200 de personalităţi, inclusiv Delon, Aznavour şi Deneuve, au lansat un apel public pentru salvarea planetei

Pedro Almodovar, Alain Delon, Patti Smith, Catherine Deneuve, Charles Aznavour şi Anish Kapoor se numără printre cele 200 de personalităţi din universul artelor, ştiinţei şi divertismentului care au lansat un apel public pentru salvarea planetei, considerând că această acţiune reprezintă „cea mai mare provocare a omenirii”, informează AFP. „Trăim un cataclism planetar”, au afirmat semnatarii unei scrisori publice, apărută în cotidianul francez Le Monde, care evocă în special modificările climatice şi scăderea biodiversităţii pe întreaga planetă. „E prea târziu pentru ca nimic să nu se fi petrecut: colapsul este în curs de desfăşurare”, au subliniat aceşti artişti, jurnalişti, scriitori şi fotografi. „Însă nu este prea târziu pentru a evita ceea ce este mai rău”, au adăugat ei. „În faţa celei mai mari provocări din istoria omenirii, puterea politică trebuie să acţioneze cu fermitate şi imediat”, au cerut semnatarii textului.

Această scrisoare publică, răspunzând unui apel al actriţei franceze Juliette Binoche şi al astrofizicianului francez Aurelien Barrau, a fost publicată la câteva zile după demisia surprinzătoare a popularului ministrului francez al Tranziţiei ecologice Nicolas Hulot, care a renunţat la funcţia ocupată întrucât nu a obţinut progrese suficiente în domeniul politicilor de mediu. „Considerăm că un guvern care nu face din salvarea a ceea ce poate fi salvat primul său obiectiv nu va fi luat în serios”, avertizează semnatarii scrisorii.

Numeroase personalităţi din lumea întreagă au semnat acest apel public. Actriţe şi actori – Jude Law, Isabella Rossellini, Isabelle Adjani, Emmanuelle Beart, Isabelle Hupert, Romain Duris -, dar şi regizori celebri, precum Wim Wenders, David Cronenberg, Olivier Assayas, Ivo Van Hove sau Claire Denis.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: