Revedere după 20 de ani la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Sâmbătă, 4 august 2018, generaţia 1998 a reuşit să adune câţiva reprezentanţi în aula Colegiului „Alexandru cel Bun”. Zi însorită şi plină, un cumul de trăiri, emoţii şi amintiri care şi-au dat frâu liber printre cei prezenţi. Gazdele de la colegiu au fost, de această dată, elevi din clasele XII A, B, C, D, E, F şi I, iar invitaţii au fost cadrele didactice care au răspuns apelului.

Anii au trecut, 20 la număr, dar fiecare generaţie a rămas în memoria celor care au încercat să-i formeze cât mai corect prin ceva, o caracteristică generală. Promoţia 1998 a fost şi a rămas una a respectului şi a bunului-simţ, un posibil model pentru generaţiile actuale.

Nişte copii responsabili şi implicaţi, serioşi, dar şi dornici de distracţii, elevi cărora nu li s-a oferit foarte mult, dar care au ştiut să caute şi să descopere. În vremuri în care calculatorul apărea pentru prima dată în şcoală, aceştia s-au format prin lectură, prin cunoaştere personală şi prin experienţă. Nu au luat nimic de-a gata, ci au făurit prin efort propriu o carieră, o familie şi un trai decent.

De aceea şi preocupările lor sunt la fel de diverse, domeniile de activitate variate, viaţa i-a dus în locuri diferite, dar i-a adunat aici, la Gura Humorului, dorinţa revederii şi a aceleiaşi cunoaşteri. Ingineri, IT-işti, profesori, educatori, farmacişti, afacerişti, absolvenţi de facultate, părinţi, un grup multicolor şi vesel, avizi de comunicare şi de revedere.

Într-un cadru special, la Codrii Bucovinei, atmosfera a încurajat dorinţa lor de apropiere, iar timpul nu a fost suficient pentru a împărtăşi experienţa de viaţă şi bogăţia sentimentelor. Veniţi din Bucureşti, Târgu Mureş, Braşov, Târgovişte, din Italia, Germania sau Marea Britanie, foştii elevi ai colegiului au fost foarte aproape şi au reuşit să se simtă relaxaţi, antrenaţi de muzică din vremea lor, de cadrul memorabil al locaţiei şi de specificul dor românesc.

În numele cadrelor didactice care au avut plăcerea de a îi însoţi în această zi de august, doresc să-i felicit pentru ce au reprezentat ei pentru liceul nostru, pentru devenirea lor şi pentru că s-au întors cu gândul şi cu inima la Colegiul „Alexandru cel Bun” de astăzi, Liceul Industrial de atunci, din 1998. (Prof. CÎMPAN BRÎNDUŞA LUMINIŢA, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI