Peste 1000 de elevi, într-un marş împotriva violenţei, tutunului, alcoolului şi pentru prevenirea accidentelor rutiere

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate „Euroactiv” Suceava, Asociaţia „Alecs Group” Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Instituţia Prefectului, Palatul Copiilor, Consiliul Judeţean şi Asociaţia Filantropică Creştin Medicală „Christiana” au organizat joi un marş antiviolenţă, antitutun, antialcool şi de prevenire a accidentelor rutiere, finalizat cu simularea unui accident rutier.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2018 şi a avut ca scop sensibilizarea opiniei publice şi a factorilor de decizie în vederea prevenirii consumului de droguri, de plante etnobotanice şi de tutun, a prevenirii accidentelor rutiere, dar şi a violenţei, sub toate formele sale.

La marş au participat peste 1000 de elevi, însoţiţi de 53 de cadre didactice, din unităţi de învăţământ din municipiul Suceava, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Halunga” din Hânţeşti şi Şcoala Gimnazială Drăgoieşti, pe traseul Casa de Cultură – Prefectură – Biblioteca Bucovinei – Primărie şi retur, până la Palatul Administrativ, unde şi în acest an s-a simulat un accident rutier soldat cu victime, cu intervenţii din partea echipajelor de la SMURD, Pompieri, ISU, Poliţia Rutieră, Jandarmi, împreună cu elevii Şcolii Sanitare Postliceale „Christiana”.

Acţiunea a fost avizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, fiind autorizată de Primăria Municipiului Suceava şi cu acordul Instituţiei Prefectului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: