Sporturi tehnico-aplicative, telegrafie

Nou record mondial pentru Alexandru Mancaş de la CSTA Suceava

Recent, în localitatea Băile Felix, din judeţul Bihor, s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Telegrafie Viteză – Individual. La această competiţie au participat şi sportivii clubului CSTA Suceava, secţia radioamatorism YO8KGA.

În acest concurs, sportivii au cucerit 5 medalii de aur, două medalii de argint, două medalii de bronz şi 3 locuri 4, după cum urmează: la categoria seniori, Mancaş Alexandru (YO8TTT) a obţinut patru medalii de aur şi o medalie de argint, la juniori mari Rotaru Bogdan Andrei (YO8XBA), elev al Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava, a obţinut o medalie de aur, o medalie de bronz şi două locuri 4, la categoria juniori mici Nenişcu Miruna (YO8XAM), elevă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava, a obţinut o medalie de argint, o medalie de bronz şi un loc 4.

Tot în această lună, lotul naţional de telegrafie viteză al României a participat la Campionatul Balcanic şi Cupa Europei HST 2018 organizate în localitatea Bansko, din Bulgaria.

Ca urmare a performanţelor obţinute la campionatele naţionale, Federaţia Română de Radioamatorism l-a convocat la lotul naţional şi pe sportivul sucevean Mancaş Alexandru (YO8TTT).

Sportivul de la CSTA Suceava s-a descurcat admirabil, obţinând rezultate remarcabile. La proba practică Rufz (recepţionarea de indicative ale staţiilor de radioamatori) Alex Mancaş (YO8TTT) a obtinut locul I şi medalia de aur, la Morse Runner (simularea condiţiilor de concurs la staţia radio) a obţinut locul I şi medalia de aur, la proba de transmitere (text litere, text cifre, text combinat) a obţinut locul al II-lea şi medalia de argint, iar în clasamentul general la categoria seniori a ocupat locul I, obţinând medalia de aur. Echipa României, în clasamentul pe ţări, a ocupat locul I.

Şi în cadrul Cupei Europei „11th HST Tournament Europe’s Cup” 2018, Alex Mancaş (YO8TTT) a obţinut performanţe deosebite.

La proba de recepţie viteză (text litere, text cifre, text combinat) şi Rufz a obţinut două locuri 2 şi medaliile de argint, la transmitere viteză a ocupat locul 3 şi medalie de bronz, iar în clasamentul general s-a clasat pe locul 3, obţi-nând medalia de bronz. Lucrările practice Morse Runner sunt punctul forte al lui Alex Mancaş. La această disciplină s-a clasat pe locul I şi a stabilit un nou record mondial, realizând 5.105 puncte, vechiul record fiind deţinut de sârbul Goran Hajosevic cu 4.808 puncte. În clasamentul pe ţări primele 3 locuri pe podium au fost ocupate astfel: Bielorusia – locul I, România – locul al II-lea şi Rusia – locul al III-lea.

Conform calendarului competiţional, echipa de telegrafişti viteză se pregăteşte pentru a participa la Campionatul Naţional de Telegrafie Viteză pe Echipe, care se va desfăşura la Piatra Neamţ, în perioada 8-12 august 2018. Tot în luna august va avea loc Campionatul Mondial de telegrafie viteză „HST World Championship”, care se va desfăşura în localitatea Astana din Kazakhstan, în perioada 25-29 august.

„Fiind selecţionat în lotul naţional al României, Alexandru Mancaş (YO8TTT) se pregăteşte să-şi îmbunătăţească performanţele la telegrafie viteză pe plan mondial”, a declarat antrenorul telegrafiştilor de la CSTA Suceava, Vasile Anton (YO8NR), maestru al sportului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: