În ultimul său raport

CNAIR recunoaşte că nu sunt fonduri pentru lucrările de modernizare a DN 18 între Iacobeni şi Cârlibaba

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a recunoscut, în raportul pe luna aprilie privind stadiul lucrărilor de modernizare a reţelei de drumuri naţionale, că nu sunt fonduri alocate pentru finalizarea lucrărilor la modernizarea DN 18 între Iacobeni şi Cârlibaba.

Astfel, în raportul pentru luna aprilie privind stadiul proiectelor în derulare, în ceea ce priveşte reabilitarea DN 18, pentru ambele loturi aflate în execuţie pe teritoriul judeţului Suceava se face menţiunea „buget insuficient efectuării plăţilor către antreprenor”.

Potrivit acestui raport, la reabilitarea DN18 LOT 3 Şesuri – Cârlibaba de la km 180+850 la km 199+400, proiect realizat prin Banca Europeană de Investiţii etapa a VI-a în valoare de 54.29 milioane de lei, efectuat de asocierea SC Autotehnorom SRL – SC OPR Asfalt SRL – SC Rutier Conex XXI SRL, unde lucrările au început în data de 14 septembrie 2015 şi ar fi trebuit să se finalizeze în 25 mai a.c., au fost executate 55% din lucrări şi s-au decontat 37% din acestea, însă bugetul este insuficient efectuării plăţilor către antreprenor.

La celălalt tronson al DN 18, respectiv Lot 4 Cârlibaba – Iacobeni, de la km 199+400 la km 220+088, realizat de asocierea SC Autotehnorom SRL – SC OPR Asfalt SRL – SC Procard SRL, cu o valoare de 59,84 milioane de lei, se arată că lucrările au fost executate în proporţie de 18%, dar că s-au făcut deconturi pentru 4%.

Şi la acest tronson se menţionează, la observaţii, că bugetul este insuficient efectuării plăţilor către antreprenor.

De menţionat este că la celelalte loturi, care se execută pe raza judeţului Maramureş la reabilitarea DN 18, unde lucrările sunt mult mai avansate, se arată că bugetul comunicat pentru 2018 este insuficient şi că s-a solicitat suplimentarea acestuia. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: