DSVSA Suceava:

Peste 130 de controale în magazine, pieţe, unităţi de procesare, laboratoare de cofetărie

> Au fost aplicate amenzi şi au fost confiscate cantităţi de carne şi peşte

Peste 130 de controale au fost efectuate în luna martie de inspectorii sanitari veterinari, în timpul cărora au aplicat 13 amenzi în valoare totală de 16300 de lei şi au fost confiscate aproape 150 kg de carne de pui şi peşte.

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Dan Corneanu, a declarat că în cursul lunii martie au fost efectuate 131 de controale în pieţe agroalimentare, magazine alimentare, unităţi de procesare, laboratoare de cofetărie-patiserie, depozite alimentare, fiind aplicate 15 avertismente şi 13 amenzi în valoare totală de 16300 de lei.

Corneanu a spus că inspectorii sanitari veterinari au dispus confiscarea a 138 kg peşte şi a 11 kg de carne de pui, întrucât lipseau documentele de provenienţă a acestora.

El a precizat că alte 148 de controale oficiale au fost efectuate în domeniul sănătăţii animalelor, dintre care 13 în domeniul biosecurităţii la exploataţii comerciale de bovine, şapte controale la operatorii economici din domeniul farmaceutic veterinar, câte un control în domeniul acvaculturii şi la adăposturile de câini, câte două controale în târguri de animale şi la ferme de porcine, iar 111 controale sanitar-veterinare au fost efectuate la 1171 de exploataţii, fiind verificate deconturile justificative ale concesionarilor. Zece controale au fost efectuate în cadrul programului strategic CSV.

Corneanu a menţionat că în urma acestor controale au fost aplicate trei avertismente şi două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1600 de lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: