Lumina Sfântă a ajuns la Suceava pentru al zecelea an consecutiv

> Ea a fost oferită de ÎPS Pimen preoţilor pentru a fi distribuită parohiilor din Suceava, din judeţele apropiate şi din regiunea Cernăuţi

Lumina Sfântă a fost adusă sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava, la ora 21, de o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, şi a fost oferită de ÎPS Pimen Suceveanul preoţilor care ulterior au distribuit-o în Suceava, Botoşani, Neamţ, ca şi în regiunea Cernăuţi.

Peste 100 de preoţi din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi din regiunea Cernăuţi au venit sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava pentru a prelua Lumina Sfântă de la Ierusalim de la o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, din care au făcut parte consilierul economic al Arhiepiscopiei, Gheorghe Saftiuc, şi consilierul administrativ Dimitrie Horga.

Pe aeroport s-au aflat, la aterizarea avionului ce a adus Lumina Sfântă, ÎPS Pimen Suceveanul, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreşedintele CJ Suceava Gheorghe Niţă şi primarul oraşului Salcea, Ilie Lungu.

ÎPS Pimen Suceveanul a preluat Lumina Sfântă şi a distribuit-o preoţilor prezenţi pe aeroport.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că pentru el este o mare bucurie pentru că este al zecelea an la rând când la Suceava se aduce Lumina Sfântă.

„Personal sunt legat mult de acest eveniment, pentru că, în urmă cu 10 ani, pe Aeroportul de la Suceava venea pentru prima dată Lumina Sfântă. Am avut ocazia să fiu în delegaţia care a venit, atunci, direct de la Ierusalim, iar după aceea 4 ani la rând am putut face acelaşi lucru cu preoţii de aici, din frumoasa Bucovină. E un moment de meditaţie, de apel la bunătate şi unitate. Le doresc tuturor sucevenilor şi românilor un Paşte liniştit, luminat şi să fim buni şi uniţi şi să ţinem la această ţară în aceste vremuri care nu sunt uşoare” a spus Gheorghe Flutur.

Lumina Sfântă este adusă la Suceava din 2009, fiind distribuită parohiilor din judeţ, dar şi din judeţele apropiate, inclusiv celor din regiunea Cernăuţi.

Anul acesta, Lumina Sfântă s-a aprins la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim la ora 14.15, potrivit oficialilor Patriarhiei Române.

Delegaţia Patriarhiei Române, condusă de PS Timotei Prahoveanul, originar din Rădăşenii judeţului Suceava, a ajuns în sâmbătă seara pe aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, în jurul orei 18.45, cu Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: