Lansarea proiectului „Bucovina, mica Europă”

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, luni, la Palatul Administrativ cu reprezentanţii asociaţiilor comunităţilor etnice din judeţul Suceava, temele principale ale discuţiilor fiind legate de problemele cu care se confruntă etniile din Bucovina, precum şi acţiunile desfăşurate în Anul Centenarului în care pot fi implicate acestea.

 La întâlnire au participat reprezentanţii a zece etnii, respectiv Azad Mandalian, din partea Uniunii Armenilor din România, Sorin Golda, preşedintele filialei Suceava a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Antonia Maria Gheorghiu, preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România – Forumul Regional Bucovina, Carmen Lupu, din partea Asociaţiei Italienilor ROASIT Suceava, Adriana Clara Hapenciuc, preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Organizaţia Teritorială Suceava, Cazimir Longher, din partea Uniunii Polonezilor din România, filiala Suceava, Lucian Dimitriu, din partea Asociaţiei Partida Romilor „Pro Europa”, sucursala judeţului Suceava, Cristian Afanasov, din partea Camerei Bilaterale de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă, Ilie Sauciuc, preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, filiala Bucovina, şi Maria Saghin, din partea Comunităţii Culturale a Rutenilor din Suceava.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că, în cadrul discuţiilor, a prezentat intenţia de a realiza în acest an, în cadrul evenimentelor dedicate Centenarului, un proiect nou, „Bucovina, mica Europă”, prin care vor putea fi evidenţiate, pe lângă istoria pe aceste locuri, patrimoniul cultural, meseriile, portul şi gastronomia specifice fiecărei etnii.

De asemenea, s-a convenit că este oportună o întâlnire cu ambasadori şi cu parlamentarii minorităţilor din judeţul Suceava, a menţionat preşedintele CJ Suceava.

„Pornind de la buna colaborare pe proiecte precum «Pelerin în Bucovina» sau «Hora Bucovinei», etniile vor fi mult mai prezente la evenimentele organizate de CJ Suceava în cadrul Centenarului” a subliniat Flutur.

El a mai anunţat că, „prin implicarea departamentelor de Turism şi Diaspora din cadrul Consiliului Judeţean Suceava, se vor prezenta pe site-uri trasee turistice cu obiective ale etniilor din judeţul Suceava şi se vor identifica poveşti de succes ale membrilor acestor comunităţii”.

„A fost realizată o listă cu problemele ridicate şi cu propuneri ale celor prezenţi, urmând a fi preluate spre analiză de departamentele de resort ale CJ Suceava. Unele propuneri vor putea fi deja incluse în cadrul evenimentelor care au loc în judeţul Suceava cu ocazia Centenarului” a mai declarat Gheorghe Flutur, care a menţionat că s-a convenit permanentizarea acestor întâlniri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: